Seleste Nurse (37) iz Južnoafričke Republike suočila se u utorak na sudu sa ženom koja joj je pre 19 godina otela kćerku Zefani. Ispričala je sudu kako je ležala u bolničkom krevetu tri dana nakon carskog reza. U sobu je ušla žena odevena kao medicinska sestra. Beba je plakala pa je žena pitala Seleste da li je može uzeti.

Seleste je potvrdila da može. Kasnije je u sobu ušla prava medicinska sestra i pitala ju gde joj je kćerka. Šokirana Seleste je zajedno sa medicinskom sestrom pretražila celu bolnicu. Bebu nisu našle. Bilo je to 1997. godine.

 

Seleste je u međuvremenu rodila troje dece. Razvela se, pobedila rak i opet se udala. Zefani nije nikada zaboravila. Tražila je i svake godine je slavila njen rođendan.

Godine 2009. primila je poziv. Žena je tražila da joj da 33.000 dolara za informaciju o Zefani. Seleste je dogovorila sastanak sa ženom i o svemu obavestila policiju. Ali žena koja je zvala nikada nije došla na sastanak.

"Nikada nisam izgubila nadu. Znala sam da je moje dete tamo negde i da ću ga naći i da će se vratiti kući," rekla je 2010. Celeste.

Njena kći Kasidi išla je u školu sa devojkom koja joj je bila slična. Postale su i najbolje prijateljice. Čak su i stanovale u blizini. Seleste je posumnjala da bi ta devojka mogla biti njena Zefani. Devojku su pozvali na ručak i pitali je kada je rođena. Selsete je istraživala i kada je prikupila dovoljno podataka o devojci obratila se vlastima i tražila je DNK koji je prošle godine pokazao da je devojka zaista Zefani.

 

Žena koja se brinula o devojci sada je na sudu. Ona tvrdi da je usvojila kćerku, jer nije mogla da zatrudni. Rekla je i da su joj tokom usvajanja rekli da semajka odrekla kćerke.

Ali vlasti ženu (50), čije ime nisu rekli zbog pravnih razloga, sumnjiče da je otela Zefani iz bolnice, piše Mirror.

 

(Izvor: 24Sata.hr)

Scroll to top