Uvek se vodila rasprava oko toga ko su bolji vozači: žene ili muškarci? Ali britansko istraživanje možda je tome stalo na kraj. U svakom slučaju, ide u prilog ženama i to s dosta dobrim argumentima.

Britanska istraživanja su ustanovila i potvrdila da su ipak žene bolji vozači od muškaraca, a time još i ne vole da se hvale.

Naime, vrlo su retke žene koje se hvale svojim vozačkim sposobnostima , dok se jači pol voli time hvalisati pa se tako uvrežilo mišljenje da su muškarci bolji vozači od žena.

 

 

No, bez obzira što muškarci govorili, teško će opovrgnuti ovih pet argumenata.

1. Žene su pažljivije, više paze na sigurnost i voze sporije od muškaraca. Statistike pokazuju da muškarci češće izazivaju saobraćajne nesreće i prednjače i u saobraćajnim prekršajima.

2. Žene su smirenije za volanom od muškaraca koji lakše gube živce. Žena će koristiti trubu samo kada je to zaista neophodno i opravdano, dok će muškarac zatrubiti i automobilu ispred sebe koji nije krenuo istog trenutka kad se na semaforu upalilo zeleno svetlo.

3. Ženama vožnja nije aktivnost u kojoj se dokazuju, dok je muškarcima i vožnja, pa čak i izbor automobila nešto kroz što se dokazuju.

4. Žene puno manje rizikuju zbog vožnje. Pre će stati na žutom svetlu na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u pokušaju da prođu pre crvenog svetla. Žene puno ređe ulaze u skretanje presecajući put i ređe pišu poruke na mobilnom dok voze.

5. Žene će se uvek pripremiti za put i istražiti rutu kojom će voziti, dok su muškarci po tom pitanju presigurni u sebe, pa na put na koji idu prvi put, kreću kao da već sve znaju. Žena će takođe puno češće pitati za put ako se negde izgubila, dok je muškarac u stanju vozikati se okolo jer mu je ‘ispod časti’ pitati za pomoć.

(Izvor: ZdravaISretna.hr)

Scroll to top