BalkansPress

Dobro došli!

Bacite pogled u modernu „Nojevu barku“, koja je otvorila svoja vrata za ekskluzivne poglede, prikazujući planove za beg milijardera u slučaju sudnjeg dana.

Svako pojedinačno sklonište ima oko 230 metara kvadratnih i mogućnost za proširenje na dva sprata na ukupno 450 metara kvadratnih. Kompleks „Evropa jedan“ (Europa One) se nalazi u Nemačkoj i predstavlja jedan od najutvrđenijih i najvećih podzemnih kompleksa na planeti.

On je prvobitno napravljen od strane Sovjeta za vreme Hladnog rata, kada je predstavljao utvrđenje za čuvanje opreme i municije. Bogati investitor je kupio čitav posed i iznad i ispod zemlje.

Utvrđena ustanova može da podnese nuklearnu eksploziju na velikoj blizini, direktan udar aviona, biološke i hemijske agense, šok talase, zemljotrese, cunami, elektromagnetni puls i gotovo bilo kakav oružani napad.

Kompleks poseduje preko 20.000 kvadratnih metara zaštićenog prostora i dodatnih 4.000 kvadratnih metara prostora iznad zemlje, gde se nalaze kancelarije, skladišta, pa čak i železnička stanica.

 

Tipična odaja je široka 5 metara i visoka 6 metara, dugačka 85 metara. Ukupno ima preko 5 kilometara tunela odaja (kao da se 70 Boinga povežu jedan na drugi). Sva skloništa se nalaze iza 3 ulaza zaštićenih od nuklearnog napada i brojnih hodnika.

Svaki od tri glavna tunelska ulaza uključuje spoljni bezbednosni sistem sa hidrauličkim vratima od 40 tona od ojačanog čelika i drugog seta vrata koja štite od hemijskog i biološkog zagađenja.

Podzemni hodnici su dovoljno veliki da teška oprema može mehanički da se prenosi duž kompleksa. Struktura kompleksa je tako osmišljena da može da se suprotstavi šok talasu, kao i da dugo održava temperaturu i vlažnost.

Sve podzemne prostorije imaju po dva sistema za klimu i ventilaciju, ali i samoodrživi sistem za stvaranje struje sa tri generatora na dizel, kao i generatorom na vodu.

Ova ogromna krečnjačka planina poseduje i postrojenje za prečišćavanje vode, elektranu, bolničko odeljenje, restorane, kao i postrojenje za filtraciju vazduha i hlađenje.

Iznad zemlje se nalaze kancelarije, kasarna, elektrana, skladište goriva, kao i železnička pruga sa stanicom. Sve se nalazi u okviru neprobojnog zida sa sve bodljikavom žicom. Kada se kapije zaključaju, u ustanovu se može ući samo helikopterom.

 

Procenjuje se da je na kompleks potrošeno preko 200 miliona evra. Kompleks je trenutno spreman za upotrebu. Postoje planovi da se u kompleks ubace razne životinjske vrste, kao i brojni dragoceni artefakti sa svih strana sveta. Planira se i izgradnja DNK trezora u kojem će se čuvati genomi miliona donora.

Među još nekim dodacima koji se planiraju nalaze se bazeni, bioskopi, teretane, bar i deluks kupatila.

Firma Vivos će opremiti sve odaje strujom, vodom, kanalizacijom, komunikacionim sistemima, bezbednosnim sistemima i internetom. Firma Vivos planira da poboljša sve prostorije za zajednički boravak, uključujući hodnike, restorane, pekaru, pivaru, vinski podrum, prostorije za sastanke, prostorije za molitvu, TV sale itd. Vivos će takođe obezbediti vozila na električnu energiju, oklopna vozila, helikoptere, zaštitna odela i raznu drugu opremu.

Vivos navodi: „Milioni ljudi veruju da živimo u vreme kada je apokalipsa blizu. Mnogi traže održivo rešenje za preživljavanje potencijalne katastrofe. Vivos stvara mrežu skloništa za preživljavanje bilo kakve katastrofe i to je jedino nevladino rešenje za preživljavanje“.

Da li vi imate plan za preživljavanje u slučaju katastrofe?

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Scroll to top