BalkansPress

Dobro došli!

Prema podacima na sajtu Vlade, tim u kojem je Jovana Đinđić angažovana nadležan je za jačanje kapaciteta Vlade.

Ćerka Zorana Đinđića, koja danas ima trideset i dve godine, uspešna je mlada žena. Iako je kao devojčica od 13 godina ostala bez oca, uz svu ljubav majke Ružice, stasala je i stupila na pravi put, baš kao i njen brat Luka.

Jovana je od malena bila mamina slika i prilika, pa mnogi kažu da je naslednica raskošne lepote kojom Ružica Đinđić pleni i danas. Od oca je pak nasledila govorničke veštine, a danas je zaposlena pri Vladi Srbije.

 

Naime, Jovana je 2013. godine diplomirala Komunikologiju, a potom je master studije završila u Londonu. Od marta do septembra 2016. godine stažirala u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, gde se bavila pitanjima koja se tiču LGBT populacije, socijalnog uključivanja Roma i Romkinja i inkluzivnog obrazovanja.

Od oktobra do decembra 2016. godine je stažirala u Grupi za socijalnu inkluziju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva je radila kao programska asistentkinja, a od juna 2017. je koordinatorka za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

*Foto: Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

PROČITAJTE: NOVINAR BRITANSKOG GARDIJANA: Sada pročitajte stari kontroverzni članak o Zoranu Đinđiću!

Prema podacima na sajtu Vlade, tim u kojem je Jovana Đinđić angažovana nadležan je za jačanje kapaciteta Vlade s ciljem da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivanja, zasnovane na primerima dobre prakse u Evropi, kao i da pruža podršku resornim ministarstvima u razvijanju i sprovođenju politika socijalnog uključivanja, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

Scroll to top