BalkansPress

Dobro došli!

Prema njegovim rečima, tehnički podaci omogućavaju da se ruska raketa učini neranjivom za postojeće i buduće sisteme protivraketne odbrane SAD i NATO.

Ruska interkontinentalna balistička raketa „Sarmat“ mnogo je moćnija od drugog strateškog naoružanja, uključujući i američku raketu Minuteman III. Ovo je izjavio šef Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

„Ovo je projektil koji je mnogo moćniji od drugog strateškog naoružanja, uključujući i raketu Minuteman III koja nam se suprotstavlja, a koja je u službi Sjedinjenih Država. I po globalnosti i po snazi bojevih glava koje se mogu isporučiti na teritoriju zemlje agresora “, rekao je on na TV kanalu „Rusija 24“.

PROČITAJTE: PUTIN: Zapad neće dočekati raspad Rusije, niti da se okrenemo protiv Kine

 

Rogozin je nazvao Sarmat ogromnim uspehom za ruske konstruktore i inženjere i dodao da tehnički podaci čine ovu raketu neranjivom kako za postojeće tako i za buduće sisteme protivraketne odbrane SAD i NATO.

Rusija je 20. aprila uspešno lansirala interkontinentalnu balističku raketu Sarmat.


PROČITAJTE: STRATEŠKI TANDEM SVE OPASNIJI: Izjave Vladimira Putina i Si Đinpinga ne donose Zapadu ništa dobro

Ovo je bilo prvo lansiranje u državnom testnom programu. Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin tada je rekao da su serijske isporuke Sarmata ruskim strateškim raketnim snagama zakazane za ovu jesen.

Rogozin smatra da će Sarmat biti u upotrebi sledećih 30 do 40 godina i da će za to vreme Rusija biti sigurna od agresije neprijatelja.

Scroll to top