BalkansPress

Dobro došli!

Pročitajte šta Žarko Laušević kaže o životu, ljubavi i međuljudskim odnosima.

Read more ...

Mir Jam je pseudonim književnice čiji su romani obeležili period između dva rata u Kraljevini Jugoslaviji i učinili je najčitanijim ženskim autorom. "Srpska Džejn Ostin", kako je često nazivaju, opet je pre nekoliko godina osvojila srpsku publiku kada su njeni romani ekranizovani i tako ponovo stekli izuzetnu popularnost.

Read more ...

Mehmed Meša Selimovićrođen je 26. aprila 1910. godine u Tuzli. U rodnom gradu završio je osnovnu školu i gimnaziju. Godine 1930. upisao se na studijsku grupu srpskohrvatski jezik i jugoslovenska književnost Filozofskog fakulteta u Beogradu. Diplomirao je 1934. godine, a od 1935. do 1941. godine je radio kao profesor Građanske škole, a potom je 1936. postavljen za suplenta u Realnoj gimnaziji u Tuzli.

Read more ...

Mnogi od nas nose sa sobom određene strahove. Nekada je jednostavno teško priznati pa se onda i suočiti sa istima. Da li ste nekada spoznali u kojoj mjeri vas strah koči da biste postigli ono što želite? 

Read more ...

Već nekoliko godina među nama više nije književnik, novinar i legendarni pronalazač iz kultne serije “Fazoni i fore” Radivoj Raša Popov. Evo nekoliko citata iz njegovih poslednjih intervjua.

Read more ...

Piše li se ovaj prilog spojeno ili odvojeno?

Read more ...

Prošlo je više od pet godina od smrti velikog srpskog glumca Nebojše Glogovca. Pored neverovatnog glumačkog rada koji je ostao iza njega, pamtićemo ga i po ovim rečima. "Ako mračiš, mračno je. Ako sijaš, sjajno je. Do tebe je." "Uvek treba biti dobar. Bez obzira da li će vam se neko zahvaliti ili ne, pamtiti ili ne, da li će vam uzvratiti ili ne."

Read more ...
Scroll to top