BalkansPress

Dobro došli!

Srbija je zemlja s najvećim skokom indeksa sreće kod stanovništva u periodu od 2010. godine do danas, navodi se u Svetskom izveštaju o sreći.

Read more ...

Vozači, koji nisu na vreme nabavili zimsku opremu za automobil ili su tokom dnevne vožnje zaboravili da upale kratka odnosno dnevna svetla, zahvaljujući novom pravilniku će, ukoliko nisu napravili nijedan saobraćajni prekršaj u prethodne dve godine, umesto da plate novčanu kaznu, proći samo sa upozorenjem!

Read more ...

Ambasadori Francuske, Italije, Nemačke, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije saopštili su danas povodom 25. godišnjice početka NATO agresije na SR Jugoslaviju da, kako su naveli, "operacija Saveznička snaga" nije bila usmerena protiv naroda Srbije i izrazili duboko žaljenje zbog izgubljenih ljudskih života na KiM i u Srbiji.

Read more ...

Na društvenoj mreži Fejsbuk, u grupi "Mi iz Paraćina", pojavila se objava jednog proizvođača mesa i domaćih mesnih prerađevina sa detaljnim cenama.

Read more ...

Klimatolog Goran Pejanović, zamenik direktora RHMZ, najavio je da nas čeka pravi letnji pakao i istakao da globalna temperatura u proseku raste za 1 stepen dok je ta brojka u Srbiji duplo veća.

Read more ...

Na tlu Srbije od početka 2024. godine dogodilo se više od 35 zemljotresa, a danas se dobro zatreslo u komšiluku - Crnu Goru pogodio je zemljotres jačine 5,4 po Rihterovoj skali.

Read more ...

Informacioni sistemi "Elektroprivrede Srbije" (EPS) već nekoliko dana ne rade zbog, kako je saopšteno iz tog preduzeća, "nezapamćenog hakerskog napada kripto tipa", a portal Radio slobodna Evropa večeras navodi da iza napada stoji hakerska grupa "Qilin".Taj portal navodi da je forum "Bezbedan Balkan", koji prati digitalnu bezbednost, preneo da je grupa "Qilin" preuzela odgovornost za napad i da navodi da će, ukoliko se "EPS" ne dogovori sa njima, u roku od 10 dana javno objaviti sve podatke do kojih su došli.

Read more ...
Scroll to top