BalkansPress

Dobro došli!

Informacioni sistemi "Elektroprivrede Srbije" (EPS) već nekoliko dana ne rade zbog, kako je saopšteno iz tog preduzeća, "nezapamćenog hakerskog napada kripto tipa", a portal Radio slobodna Evropa večeras navodi da iza napada stoji hakerska grupa "Qilin".Taj portal navodi da je forum "Bezbedan Balkan", koji prati digitalnu bezbednost, preneo da je grupa "Qilin" preuzela odgovornost za napad i da navodi da će, ukoliko se "EPS" ne dogovori sa njima, u roku od 10 dana javno objaviti sve podatke do kojih su došli.

Read more ...

Vodnik prve klase Ivan Jeremić na takmičenju u Ohaju postigao bolje rezultate od američkih i mađarskih kolega. – Nadmetanje u rukovanju oružjem, izdržljivosti i borbenim veštinama.

Read more ...

U Obrazovno-vaspitnom centru "Osečina", u okviru koga su osnovna i srednja škola, od danas je za učenike zabranjena upotreba mobilnih telefona. Savet roditelja škole je jednoglasno usvojio predlog roditelja o zabrani mobilnih telefona u školi, a Odluku su potpisali direktor OVS "Osečina" Zoran Petrović i predsednik Saveta roditelja.

Read more ...

Na 40. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola, koja se od 8. do 13. maja održava u turskom gradu Antaliji, svih šest takmičara koji su predstavljali Srbiju osvojili su medalje, saopštilo je večeras Društvo matematičara Srbije.

Read more ...

Priština i međunarodna zajednica mogu samo još jednom da izigraju Srbe sa Kosova i Metohije, a posle toga nastupa tačka bez povratka: hermetičko zatvaranje severa južne srpske pokrajine i prekidanje svih komunikacija sa centralnim albanskim vlastima.

Read more ...

RUDARE - Srbi koji su danima na barikadi u Rudaru kod Krsta, obeležili su danas krsnu slavu Svetog Nikolu na tom mestu, umesto u svojim domovima, a domaćin je bio Ivan Zaporožac.

Read more ...

Rusija će pomoći Beogradu da brani svoje zakonite nacionalne interese u vezi sa Kosovom i Metohijom na osnovu rezolucije Saveta bezbednost UN, saopštila je portarol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Read more ...
Scroll to top