BalkansPress

Dobro došli!

Pre onog, onog rata, ručalo se u dvanaest sati. Posle ručka, negde oko dva, odlazilo se na poslepodnevni odmor, a iz zatamnjenih soba u vreme letnjih vrućina čulo se blaženo hrkanje. Neki levantinski gradovi od dvanaest do pet dizali su pokretne mostove preko šančeva ispunjenih vodom i zatvarali gradske kapije da neko ne bi poremetio vreme neprikosnovenog odmora.

Read more ...

Samo ime kluba „Hajduk“ dosta govori o poreklu. Naime, hajduci po Dalmaciji i Istri bili su poznati Srbi koji se pominju i u narodnim srpskim knjigama.

Read more ...

Među pitanjima koji pokreću dileme, a koja su povezana sa religijom, nalazi se i dilema da li bi ljudi koji se nisu krstili trebalo da idu u crkvu. Šta o tome kažu sveštenici?

Read more ...

Otac Arsenije Jovanović često govori o poremećenim vrednostima u društvu, koje su na neki način doprinele mnogim negativnim pojavama. Prema njegovim rečima, usled nedostatka ljubvavi, dolazi do duhovne praznine.

Read more ...

Govoreći za Jurosport, sedmostruki Gren slem šampion Vilander objasnio je zašto nije zabrinut zbog Đokovića posle izgubljenog meča u Indijan Velsu.

Read more ...

Raskid poslovne saradnje Ivana Ivanovića sa Junajted grupom i njegov novi poslovni aranžman sa televizijom unutar Telekomove ponude poslužila je dramskoj spisateljici Biljani Srbljanović da poentira o liku i delu Ivanovića koga je opozicija proglasila za jednu od najvećih perjanica njihove borbe protiv vlasti.

Read more ...

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan poznata je po svom britkom jeziku. Ona se ovog puta prisetila kako je izgledalo slaviti 8.mart u doba dok je Jugoslavija bila jedna celina. Dan uoči Dana žena Rudan je bila surova. Njen blog Vam prenosimo u celosti.

Read more ...
Scroll to top