BalkansPress

Dobro došli!

Crnogorac nije Njegoš, Marko Miljanov ni serdar Janko Vukotić, jer su oni Srbi. A Srbi nisu neki drugi narod, već okupatori.

– Toga se nijesu setili Hercegovci ili Sremci. Tako Crnogorac nije Njegoš, Marko Miljanov ni serdar Janko Vukotić, jer su oni Srbi. A Srbi nisu neki drugi narod, već okupatori, kazao je Bećković.

On je rekao da se niko ne bavi time što se izmišlja crnogorska nacija, ocenivši da su te izmišljotine u službi nečeg mnogo važnijeg i dubljeg što se, možda, iza brda valja.

 

– Ovo je prethodnica nečega što preti svetu i što bi trebalo da zabrine svakog odgovornog čoveka. Kako niko na to ko bi trebalo, ne ustaje, onda se javlja ta pomisao da ima razloga za brigu. Samo je pitanje da se i mi ne pridružimo i da ne bude po onoj poslovici, `gde su svi ćoravi i ti zatvori jedno oko`, nego da ne odustanemo od podrške, poručio je Bečković.

On je dodao da danas ima više Crnogoraca u Srbiji nego u Crnoj Gori i napomenuo da još nije čuo da je neko iz Srbije otišao da živi u Crnu Goru, a da neko iz nje nije želio da ode kod „tog okupatora“.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Bećković je ocenio da je Srbija bez Kosmeta presečena trupina bez svojih udova, koja liči na bogalja.

– Žurba da se nešto u vezi Kosmeta smuti ovog vikenda pa da je to gotovo do iduće nedelje, providna je. Podsetiću na reči patrijarha koji je rekao da ko izdrži do kraja, taj će se spasiti, napomenuo je Bećković.

On je istakao da su rezultati izbora u BiH veliki poraz onih koji su bili protiv (novoizabranog srpskog člana Predsedništva BiH) Milorada Dodika, jer je bilo mnogo onih koji su se mešali u izbore.

 

– Bilo je mnogo različitih ruku umešano u tu priču i zato sam uveren da je njegova pobeda njihov veliki poraz, rekao je Bećković.

On je ocenio da je sa Dodikom zanimljivo, jer ne ostavlja dilemu o tome šta hoće i misli.

– S Dodikom ste načisto šta on misli i šta hoće, tako da on ne liči na ovdašnje političare. Ljudi su se upravo toga zaželjeli, pa misle `ako on to sme da kaže, možda ću smeti i ja`, rekao je Bećković za Alternativnu televiziju.

Bećković je rekao da se Srbi danas bore diplomatskim sredstvima i da će u tome biti jedna vrlo važna epoha „ćeranja“.

On je naveo da snaga Srba ne bi trebalo da bude u njihovom broju, već isključivo u istini, izrazivši nadu da će mladi naraštaji smoći snage da se za nju izbore.

Bećković je podsetio da su na prostoru bivše Jugoslavije nastale etnički čiste republike, a da su Srbi i Srbija optuženi za ksenofobiju i netrpeljivost svake vrste.

(BalkansPress / espreso.rs)

Scroll to top