BalkansPress

Dobro došli!

Legendarni fudbaler bio je gost emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem."

Legendarni fudbaler Jugoslavije i Crvene zvezde, Dejan Savićević, bio je gost emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem"Iako se o njegovoj karijeri i igranju u Zvezdi i Milanu dosta zna, Savićević je otkrio još neke zanimljivosti.

PROČITAJTE: Andrija Milošević ispričao toliko glup VIC da su svi u "Žikinoj šarenici" popadali od smeha! (FOTO)

Njegov dolazak u Zvezdu je pratilo dosta kontroverzi jer je i Partizan takođe želeo da ga dovede, kao i Hajduk, ali je on dao reč Zvezdi.

 

SAMO SA HTEO U ZVEZDU

-Pitao sam se ja pre svega o dolasku, i odlučio sam da pređem u Zvezdu, dao sam reč i nisam hteo da pogazim. Najbolja finansijska ponuda je bila od Hajduka iz Splita, ali nekako mi je Beograd bio bliži od Splita, a Zvezdu sam voleo više od Partizana.

-Nisam hteo da pogazim reč, i kad su videli moju odlučnost da pređem, odmah sam dobio poziv u vojsku. Takođe i Pančev je dobio poziv, jer smo nas dvojica bili najveće zvezde prelaznog roka, a onda da ne bi bilo sumnjivo, pozvali su i Bobana, Asanovića i još neke vrhunske igrače na odsluženje vojnog roka- kaže Savićević i dodaje:

*Printskrin: Nova S

-Da nisam otišao u vojsku igrao bi za reprezentaciju na Olimpijskim igrama 1988. i verujem da bi osvojili medalju - istakao je on.

PRVI GOL U KARIJERI DAO ZVEZDI

Zanimljivo je da je debitovao za  Budućnost protiv Zvezde i dao gol za pobedu.

 

-Imao sam 16,17 godina i do tada sam Igrao po 15 ak minuta po meču, a trener Milutin Folić je skupio hrabrost i  stavio me od početka, U 80 minutu neki otpadak sam uspeo da dohvatim i dam gol. Tako sam skrenuo pažnju fudbalske javnosti - kaže Savićević.

Dolazak u Zvezdu pratio je i zanimljivu trgovinu dve tekstilne industrije.

*Sa Sinišom Mihajlovićem na proslavi jubileja Barija / FOTO: Tanjug / AP

-Predsednik Zvezde bio je tada Miloš Slijepčević, aon je bio je direktor svih robnih kuća u Beogradu i samim tim ljudi iz Podgorice su znali za to. Zato su videli priliku da se otarase nekih džepera Titeks. Tako da je jedan od uslova da ja dođem u Zvezdu bio i da se isprazne magacini sa tim džeperima i da se odnesu u Robne kuće Beograd.

 

U MILANU GA NISU VOLELI U POČETKU

Kada je došao u Italiju nije mu bilo lako.

-Dosta problema sam imao na početku, nekad je to bila najača liga, drugačiji sistem nego u Jugoslaviji. Drugi je to sistem gde svako zna u svakom trenutku gde treba da stoji, dok smo u zvezdi imali slobodu u igri. U italiji sistem 4-4-2 ge se zna sve gde ko treba da stoji.  Bilo je nerazumevanje trenera koji me stavi neku utakmicu, pa pet ne stavi.

*U reprezentaciji Srbije / FOTO: MN Press

-Posle prve godine svi su bili protiv mene i trener i igrači i svi. Nisam bio izbor trenera Kapela, već je Berluskoni tražio da dođem. Jednom na kraju sezone došao sam na ručak u Milanelo, već smo uzeli titulu i izgubili finale od Marseja. Svi protiv mene, igrači i i trener, te kažu slabo pričam jezik, ne snalazim se. Sasluša ih Berluskoni i kaže "Savićević ostaje svi ste slobodni, a on mora da igra"

 

-Posle šest meseci je sve bilo dobro, a inače bio sam prvi stranac u istoriji koji je odbio da sedi na klupi . Hteo je trener da me vodi u Brisel da sedim na klupi jer je moglo samo tri stranca da budu u postavi, ali sam odbio

-Kasnije se sve sredilo i 1994. smo osvojili titulu prvaka Evrope i duplu krunu u Italiji - kaže Savićević i ističe:

*FOTO: MN Press

-Kapelo je imao težak zadatak, imao je tri Holanđanina u timu, plus Bobana i mene, a došao je i Papen. Nije me mnogo forsirao, ali vidim da je skoro pričao da sam u njegovom idealnom timu koji je trenirao.

BERLUSKONI JE REKAO: AKO SI GENIJE, POKAŽI TO SUTRA

Priča kaže da je pred finale Kupa Šampiona u Atini 1994. sa Barselonom Berluskoni rekao "Ako si genije dokaži to sutra"

-Berluskoni je to finale prvo propustio u životu,  zbog sednice Vlade, jer je Vlada trebalo da padne, pa su imali sednicu. Pa su ga tokom sednice izveštavali šta je bilo, nije mogao da veruje da je 4:0 i mislio je da ga zezaju.

-Ostali smo u Atini tu noć, ostali smo do jutra i slavili titulu prvaka - kaže Savićević.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top