BalkansPress

Dobro došli!

Treći svetski rat, ukoliko ikada počne, po svemu sudeći trajaće do uništenja, koje može trajati samo nekoliko sati. Zapad je ponovo u ratu protiv Rusije - konačni cilj uništenje Rusije. Sjedinjene Države već razmatraju kako da neutrališu nuklearni potencijal Rusije, ukazuju brojni ekspreti, što prenose ruski medijil.

Gerasimov: Rat uveliko traje

Šef osoblja Ruskih oružanih snaga, general Gerasimov je de fakto priznao da Zapad ratuje sa Rusijom. - Podsećamo vas da je Zapad 1949. godine započeo rat, a ne SSSR. Nije SSSR stvarao Gvozdenu zavesu, već Zapad. SAD su stvorile NATO 1949. godine, a Varšavski pakt je nastao tek 6 godina kasnije, 1955. godine - poručio je Gerasimov, indirektno aludirajući na nove aktivnosti prozapadnih snaga.
Danas postoje razni izveštaji u kojima se navodi da se SAD ozbiljno spremaju na rat protiv Rusije, planirajući pritom da iskoriste na hiljade krstarećih projektila.

SAD su protiv Jugoslavije i Iraka iskoristile više od hiljadu projektila, što znači da je to potpuno izvodivo. Međutim, oni moraju prvo negde da se postave. Takođe, nemoguće ih je lansirati sve odjednom, što znači da će Rusija odgovoriti na napad. Oni bi mogli da imaju korist od tih projektila samo ako bi neutralisali ruski nuklearni potencijal.

 

 

Slabosti ruskog nuklearnog potencijala

Ruski nuklearni potencijal se može neutralisati na dva načina. Prvi je napad koji bi obezglavio Rusiju, a to podrazumeva uništenje komandnih centara iz kojih se šalju naredbe. Drugi način je da se unište lanseri projektila. Moguće je i ukombinovati ova dva načina. Oni su to vrlo lako mogli učiniti pomoću svojih Pershing-II projektila koji maju preciznost od 5-10 metara i koji mogu da pređu udaljenost od 2.500-3.000 kilometara za 5-8 minuta.

Rusija se spasila od ovog potencijalnog napada sporazumom o projektilima srednjeg dometa. Međutim, Amerikanci danas naveliko tvrde da je Rusija prekršila ovaj sporazum kako bi mogli ponovo da uvedu svoje projektile. Nakon potpisivanja sporazuma START-1, broj nuklearnih oružja je znatno smanjen. Rusija je uništila 6.000 bojevih glava i prodala uranijum i plutonijum iz njih Amerikancima za simboličnu sumu.

Danas Amerikanci koriste uranijum i plutonijum za svoje nuklearne elektrane. Oni svoje bojeve glave nisu razmontirali već ih čuvaju u skladištima. Ako bi uspeli da ih montiraju na projektile u Evropi, Rusija bi se našla u veoma nezgodnoj situaciji.

 

Snaga SSSR

Sovjetski savez je posedovao jasnu, svetski priznatu ideologiju kada je ušao u Hladni rat. SSSR je imao utvrđeno besklasno društvo. SSSR su vodile bezuslovne patriote, koje su dobile rat. Sovjetski savez je posedovao ekonomiju sa potencijalom jednakim 30-50% ekonomije SAD. SSSR je imao dobro razvijenu industriju koja nije zavisila od Zapada i koja se mogla sasvim nezavisno razvijati.

Današnja situacija je potpuno drugačija. Današnja Rusija ne poseduje ništa od toga. Ekonomski potencijal današnje Rusije iznosi jedva 10 % američkog ekonomskog potencijala, a da ne pominjemo činjenicu da je Rusija u velikoj meri zavisna od Zapada.

Rusija ulazi u rat u katastrofalnom stanju. Ukoliko ne preduzme određene mere, ona će vrlo brzo biti poražena. Jedino što sprečava SAD da sravne Rusiju sa zemljom jeste nuklearni potencijal Rusije. Međutim, i on može biti neutralisan. Moderni rat protiv Rusije će biti izveden na isti način kao što je to učinjeno u Ukrajini, Siriji, Egiptu, Libiji, Iraku…

 

(Kurir.rs / Webtribune.rs)

Scroll to top