BalkansPress

Dobro došli!

Navijači Crvene zvezde, Delije, istakli su sliku bivšeg asa i predsednika kluba, Vladana Lukića, napravljenu 1999. tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Na prijateljskoj utakmici protiv Zenita u subotu, oni su i na taj način odali poštovanje Lukiću, koji je u vreme napada napustio svoj klub u Francuskoj i prijavio se u dobrovoljce, da bi branio zemlju.

   

Iako Lukić o tome nije često govorio, najpotpuniju sliku njegovog patriotskog poteza dao je u intervju za MONDO Nenad Jestrović, bivši saigrač člana Zvezdine generacije iz 1991, koja je postala prvak Evrope i sveta. Član najuspešnije generacije Crvene zvezde i njen kasniji predsednik nije otkrio saigraču šta će biti povod razgovora... "I ja sam bio iznenađen, nije mi ništa rekao šta će da kaže, samo mi je rekao hoće da ide kod predsednika, da pričamo. Znam da je stalno pratio šta se dešava na Kosovu", rekao je Jestrović.

"Predsednik je mislio da se on šali, čak je tražio da mu da i terensko vozilo, džip, da se bori protiv NATO zločinaca. Predsednik mu je to dao, izašao mu je u susret. Luka je veliki patriota, davao je 200 odsto sebe, voleo je da zna šta se dešava ovde, bio je neverovatan po tom pitanju, a bio je sjajan fudbaler", kazao je Jestrović za MONDO.

foto: Privatna arhiva

Vladan Lukić je odrastao u Zvezdi i bio jedan od malobrojne Zvezdine dece koja su prošla sve selekcije i stigla do tima koji je 1991. pokorio Evropu i svet. Karijeru je 1993. godine nastavio u Atletiko Madridu, a uz epizode u Vojvodini i OFK Beogradu nastupao je i za Marbelju, Sion, Mec.

Posle bombardovanja odigrao je još sezonu u Grčkoj. Bio je predsednik FK Crvena zvezda u njenom najtežem periodu, od maja 2009. do novembra 2012.

(MONDO - M.Š)


 

Scroll to top