BalkansPress

Dobro došli!

Jesen je na pomolu! To znači da je vreme da se opustite i pripremite se za zimu koja je pred nama.

Sve u svemu, jesen je fenomenalno vreme za povezivanje sa prirodom i oživljavanje vašeg doma.

Feng šui se stalno menja, a samim tim i vaše okruženje treba menjati. Održavanje dobrih, protočnih vibracija u vašem domu važno je, a tokom jeseni nekoliko promena može vam pomoći da uvećate pozitivnu energiju i smanjite lošu. Sledite neke od ovih jednostavnih saveta za jesen.

Sa promenom sezone takođe dolazi i do promene energije. Feng šui vam može pomoći da sinhronizujete dom sa bilo kojim godišnjim dobom i može vas uskladiti s prirodom.

 

Ako nemate vremena i novca za putovanja, pronađite se u uređenju kuće, na primer. Tako ćete maksimalno iskoristiti dobru energiju u vašem domu i osloboditi se negativnosti. Sledite ove jednostavne feng šui savete kako biste dom učinili ugodnim i toplim za jesen.

U feng šuiju jesen je metalni element koji predstavlja vezivanje. Metal ima mogućnost da drži druge elemente i objedinjuje ih, stimuliše inteligenciju i mentalnu snagu. Ovo se može preneti u vaš dom dodavanjem ovalnih ukrasa, jer ovalni oblik predstavlja i oponaša metal. Najbolje boje za predstavljanje metala su srebrna, siva i crna. Dodavanjem ovih komponenti u vaš dom, privući ćete pozitivnu energiju koja odgovara i odražava jesenju sezonu.

Tok energije u vašu kuću i van nje je vrlo važan. Tokom jesni, postoji težnja za ravnotežom između zadržavanja tople i srećne energije u vašoj kući, dok istovremeno želite prodor hladnog vetra prirode u vašem domu.

Vaše prozori i sveđto se na njima nalazi regulišu ulaznu i odlaznu energiju i upravljaju količinom svetla u vašem domu. Ovo je ključno za zadržavanje energije u vašoj kući. Svako malo tokom dana trebali biste otvoriti prozore i pustiti hladan vetar u vašu kuću, samo da osvežite vazduh. Tokom hladnih noći držite prozore zatvorene i pustite da toplina ispuni vaš dom.

 

Dodavanje jesenjih boja i ukrasa u vaš dom odmah će vam stvoriti atmosferu u jesenjem raspoloženju. Dekoracija tikvama i bundevama je uvek dobra jer one dodaju atmosferu jeseni, a metalnim elementom predstavljaju i ovalni oblik. Sveće su vrlo jasan prikaz elementa vatre u feng šuiju, a poznate su i po tome što mogu da oslobode stresa i unesu toplu energiju u vaš dom - savršen dodatak za jesenje feng šui preobražaje.

Jedna komponenta koja je veoma važna u feng šuiju je čišćenje. Biti u stanju da se rešite nepotrebnih predmeta i sitnica može vam pružiti svež osećaj i neometano strujanje dobre energije kroz vašu kuću.

Kada dođe jesen, letnji ukrasi mogu otići u skladište i možete uneti toplu ćebad. Ako ne znate čega da se oslobodite pri bacanju nepotrebnih stvari, dobro pravilo je da odmerite svoju reakciju i osećaje dok gledate neki predmet. Predmeti zbog kojih se osećate dobro dodaće pozitivnu energiju vašem domu. Predmeti koji vas ne zanimaju dodaće ustajalu energiju, pa ćete ih se verovatno lakše rešiti. Nema potrebe za neredom, pa kad ste u nedoumici, izbacite ga.

Scroll to top