BalkansPress

Dobro došli!

Svaka domaćica ima svoje trikove i tajne za održavanje reda kod kuće, ali dodatni saveti nikada nisu na odmet.

Da li se i vi mučite da očistite vlakna koja se lepe za odeću i trošite toliko vremena uklanjajući ih nakon svakog pranja iako ste oprali odeću? Srećom, za ovaj problem postoji rešenje, a trik je u običnim vlažnim maramicama.

Kako funkcioniše trik sa maramicom?

Uzmite nekoliko vlažnih maramica i stavite ih u mašinu zajedno sa vešom. Tokom pranja maramica će se okretati na različitim stranama i skupljati sitne dlačice kose, krzna ili vune. Tako će odeća izaći čista, a maramica će prikupiti sva neželjena vlakna koja ostanu na odeći.

 

Kako odabrati maramice?

Uzmite u obzir nekoliko pravila za najbolji efekat: Maramica treba da bude čvršća kako se ne bi pocepala. Ne birajte maramice jake arome. Ne koristite iste maramice dva puta. Posebno su dobre antibakterijske maramice. Ne koristite više od 2-3 maramice za jedno pranje.

Ostali trikovi za efikasno pranje veša:

Stavite 2 tablete za pranje posuđa u mašinu za veš i pustite je praznu da radi na 60 ° C da biste je povremeno čistili od bakterija i prljavštine. Da biste povratili belinu stvari, dodajte nekoliko tableta aspirina. Stavite nekoliko kockica leda u mašinu kako biste ispravili zgužvane komade odeće. Stavite kuglu napravljenu od aluminijumske folije da izbegnete naelektrisanje odeće.

Scroll to top