BalkansPress

Dobro došli!

Poznati asirski svećenik Mar Mari Emmanuel je u potpunosti uništio teoriju evolucije svojim argumentima nazivajući ju besmislenom.

Nakon što je voditelj iznio svoj stav u evoluciji, pitao je svećenika kakav je njegov stav o toj poznatoj teoriji te dodao: “Je li moja teorija o tome da je Bog pokrenuo evoluciju nešto što je moguće ili je to potpuno krivo? Recite mi u lice, volio bih čuti.”

Svećenik mu je odgovorio: “Prvo, evolucija dolazi od nekoga tko je bio član Okruglog stola. Što možete reći svima, netko tko ide u previše detalja, oni koji znaju što je Okrugli stol i odakle potječe, vidjet će nekoga tko nije vjerovao u Boga, ateista koji je namjerno radio kako bi manipulirao ljudima i odvukao ih od koncepcije ovog Boga koji je razlog postojanja ovog svemira i života općenito. Dakle, to je prvo.

   

Drugo, pretpostavimo li da je sve postalo jer je nešto eksplodiralo prije 13 milijardi godina, pitam se tko je bio prisutan prije 13 milijardi godina…

U znanstvenom polju, ako je to teorija, nisam obvezan prihvatiti je i vjerovati u nju. Stoga mi je nemojte nametati. To je teorija. Čak i onaj tko ju je napisao rekao je: “Mislim da je ovo.” Pa, ti misliš. Ne moram to prihvatiti, zar ne? Dakle, teorija je teorija. Ostavi to sebi!

Je li moguće da je savršeni svemir rezultat eksplozije?

Ne uči to na sveučilišnoj razini i nemojte ispirati mozgove svih tih prekrasnih mladića i djevojka te ih ne odvodite od Boga. Kako se usuđujete to raditi?

Ali opet, obrazovni sustav je infiltriran, kao i vjerski sektor, zabava i tako dalje. Sada, ako pretpostavimo da je sav ovaj savršeni i složeni svemir postao zbog nečega što je eksplodiralo, dopustite mi da vam to kažem na ovaj način, dragi prijatelju, tko god bio. I reći ću da si moj prijatelj jer to ozbiljno mislim.

   

Ako ti kažem kao intelektualni pojedinac da je Oxfordski rječnik došao do ove savršenosti i složenosti jer je nešto eksplodiralo u tiskari, bi li to prihvatio? Rekao bi da je to apsurdno. To je nemoguće.

Čim pomisliš na Oxfordski rječnik, odmah pomisliš na mozak koji stoji iza njega i složeni biće koje je sastavilo taj rječnik. Ako Oxfordski rječnik ne bi mogao postojati bez mozga, koliko tek ova složena stvar svemira? Dakle, govoriš mi da Oxfordski rječnik ne može postojati bez mozga, ali svemir postoji bez Stvoritelja?

Mhm, mhm, to je logički gledano nemoguće, apsolutno nelogično, nema smisla. Dakle, dopusti mi reći ti, iako nisam znanstvenik, ne želim to biti. Malo sam siromašan, vjernik u Isusa Krista. Krećem se zahvaljujući Njegovoj milosti, molim Ga za Njegovo milosrđe. Ali dopusti mi reći jednu stvar o ljudskom DNA-u, samo jednu stvar o ljudskom biću.

   

Što je izazvalo eksploziju?

Ljudski DNA sastoji se od 3.1 milijarde bitova informacija. 3.1 milijarda bitova informacija. Ako bih to pretvorio u riječi i napisao ih na A4 papiru, 500 riječi po stranici, trebalo bi mi 600.000 stranica da napišem DNA jedne osobe. Kada biste spojili sve enciklopedije svijeta, ne bi se ni približile inteligenciji vašeg DNA, dragi prijatelju. I kažeš mi da trebam vjerovati u Veliki prasak, a gotovo osam milijardi ljudi živi na ovoj planeti dok razgovaramo, ali otisak prsta jednog nije isti kao drugi, zar ne? To nije slučajnost, zar ne?

To je namjerna i inteligentna kreacija od ovog Inteligentnog bića kojeg mi kao kršćani vjerujemo i tvrdimo da je Bog. Postanak 1,1 kaže da na početku Bog stvori nebo i zemlju. To je uzrok stvaranja, ne samo eksplozija sama po sebi. I iako je bila eksplozija, što ju je izazvalo? Tko je izazvao eksploziju i tko je kontrolirao eksploziju? Nisam znanstvenik, ali dopustite mi reći i ovo. Znanstvenici tvrde da je kad se dogodila eksplozija bila ogromna toplina jer kada nešto eksplodira, oslobađa se toplina. Dakle, sve se zagrijalo, pa se sve proširilo. A kada se svemir ohladio, suzio se.

   

Jedan znanstvenik govorio je samo o elementu širenja i sužavanja cijelom svemiru. Rekao je: “Pogledajmo samo ovu točku, širenje i smanjenje.” Tko je rekao svemiru kad se eksplozija dogodila, tko je rekao: “Koliko brzo se trebaš širiti ili koliko polako? I koliko brzo ili koliko polako se trebaš suziti?” (…)

Svjetlost putuje 300 kilometara u sekundi, ne znam koliko milja je to, ja to radim na australski način, molim vas da me ispričate, ali putuje 300.000 kilometara u sekundi. To je brzina svjetlosti, 300.000 kilometara u sekundi. To je vjerojatno, ne znam, blizu 200 milja, 200.000 milja u sekundi. Zamislite brzinu koja putuje tom ogromnom brzinom prolazeći kroz pramen kose. Mhm, to se naziva nanosekunda. Pogledajte savršenstvo Boga. Rekao je da ako je to širenje i smanjenje bilo brže za nanosekundu ili sporije za nanosekundu, život ne bi postojao.

Govoriš mi da za sve ovo nije bilo mozga koji to kontrolira? Da, matematička vjerojatnost da smo ovdje danas nije samo nemoguća bez ovog ogromnog Inteligentnog Bića zvanog Bog. Nemoguće, da.”

Scroll to top