BalkansPress

Dobro došli!

Migel Guzman iz Argentine je preminuo 2006. godine i od tada njegov pas zvani Kapetan lojalno čuva grob svog vlasnika i živi na groblju gde o njemu brinu zaposleni.

 

Nakon sahrane je Kapetan pobegao od kuće i otišao na groblje, odakle već deset godina odbija da ode. Već deceniju kuca dane provodi sedeći pored groba svog vlasnika i izgleda da Kapetan, koji sada ima 15 godina, namerava da do smrti ostane veran Migelu.

Foto: Facebook, La historia de Capitan, el perro de amor puro y fidelidad eterna / screenshot

Iako je slep i jedva hoda, pas ne odustaje od svojih svakodnevnih rituala. Radnici na groblju, koji hrane i vode računa o Kapetanu, kažu da pas čeka dan kad će opet biti zajedno sa svojim voljenim vlasnikom, piše Dejli Mejl.

Foto: Facebook, La historia de Capitan, el perro de amor puro y fidelidad eterna / screenshot

Porodica preminulog kaže da im nije jasno kako je Kapetan pronašao grob svog vlasnika, jer ga nikad nisu vodili ni blizu groblja u selo u kom je rođen Migel, koje je od njihove kuće udaljeno oko 45 minuta vožnje. Nekoliko puta su pokušavali da ga vrate kući, ali je pas svaki put pobegao nazad na groblje, pa su odlučili da ga puste da tamo i živi.

- Preko dana se Kapetan mota svuda po groblju, ali svakoga dana tačo u 18 časova on legne pored groba i tu ostaje celu noć do ujutru - naglasio je direktor groblja u Argentini.

Scroll to top