BalkansPress

Dobro došli!

Nakon što je njegov vlasnik preminuo u jednoj bolnici u Brazilu, pas Nego je verno ostao ispred zgrade i čekao da se njegov vlasnik vrati.

On tako čeka već godinu dana.

 

 

Kako su u bolnici rekli za "Mashable" Negov vlasnik je bio beskućnik i doveden je prošle godine u bolnicu zbog infekcije koja je kasnije bila kobna za njega. Nego je trčao pored ambulantnog vozila i stigao do bolnice u kojoj je preminuo njegov prijatelj.

Nažalost, Nego ne razume da njegovog vlasnika više nema, pa ga tako već mesecima čeka pred vratima bolnice.

 

Ali, pored svega bolnica ga ipak nije zanemarila. Hrani ga i daje mu vodu, ima i gde da spava, vakcinisali su ga, igraju se s njim kad god mogu. Dve porodice su čak pokušale i da ga usvoje, ali u oba slučaja je Nego pobegao i opet se vratio svojoj "kući".

"On će ostati kod nas sve dok sam ne odluči da želi da ode. Dokle god je on među nama, mi ćemo da brinemo o njemu. Pružićemo mu svu neophodnu pomoć, dati mu ljubav koliko god mu je ona potrebna", zaključuje jedna radnica.

 

Negova priča je dokaz da pravo prijateljstvo postoji. Da je ono jako kao stena i da ni smrt ne može to da uništi.

Istina, životinja ne ume da ti odgovori na pitanje koje mu postaviš, ne može da ti pomogne u mnogim situacijama, ali da, pruža ti svu ljubav ovog sveta i uvek je pored tebe.

(Izvor: 24Sata.rs)

Scroll to top