BalkansPress

Dobro došli!

Divim se ljudima koji i dalje žive svoj život bez potrebe da ga eksponiraju drugima, koji idu na odmor i zadržavaju tišinu o tome. 

Cijenim ljude u savršenoj fizičkoj kondiciji koji redovito idu u teretanu, ali ne izbacuju slike i objave o tome na društvenim mrežama. Poštujem ljude koji se pravilno hrane, ali ne nameću tu temu na svakom koraku. Cijenim ljude koji ne puše, ali istovremeno ne zamaraju druge svojim savjetima. 

Divim se glumcima koji, kada kažu da su introvertni, ne ispunjavaju naslovnice člancima o tome kako provode svoje dane kao zvijezde ili koje dizajnerske trgovine posjećuju. Umjesto toga, žive svoje živote čuvajući svoju privatnost. Divim se čistim genijima koji su stidljivi kad je riječ o vlastitim djelima i kreativnosti.

 

Cijenim majke koje istinski vole svoju djecu, a ne samo koriste društvene mreže kako bi se promovirale s oznakom #majka. Divim se ženama koje su svjesne svoje ljepote, ali žive u harmoniji s njom, ne koristeći svoje tijelo kao sredstvo za privlačenje pažnje ili kao mamac za odobravanje drugih. 

Divim se ženama koje imaju privatne profile na društvenim mrežama i predivnog izgleda, ali nemaju potrebu dokazivati se drugima. Cijenim ljude koji i dalje žive za sebe, odlaze na odmor i zadržavaju tišinu o tome da su pili šampanjac i ljubili se negdje u Milanu. 

Poštujem ljude koji rade nešto zbog samog čina stvaranja i življenja, a ne kako bi privukli pažnju i odobravanje okoline. Svaki dan učim od ovih ljudi. Trudim se da ne postanem samo još jedan od modernih ludaka koji su opsjednuti samima sobom. Što je neko jači kao osoba, to je skromniji, bez obzira na koji aspekt života gledali. Samo oni koji su prazni iznutra stvaraju buku i traže neprestanu pažnju.

Scroll to top