BalkansPress

Dobro došli!

Italijansko ministarstvo saobraćaja objavilo je da se vozačima uhvaćenim u prekoračenju brzine više na adresu neće slati fotografije s kamera već samo obaveštenje.

Fotografije s kamera za kontrolu brzine koristiće se samo ako vozač uloži zvanični prigovor na kaznu. Italijanski list "Corriere della Sera" izjavio je da su ovaj dekret odobrile italijanske službe za zaštitu podataka.

Isti list piše da je bilo više slučajeva propadanja veza, brakova ili poslovnih dogovora nakon što su fotografije snimljene kamerama otkrile da je u njihovom autu bio neko za koga se nije očekivalo da putuje s njima, prenosi Index.

foto: pixabay.com

Mateo Salvini, zamenik premijerke i ministar saobraćaja, više je puta kritikovao korišćenje kamera za kontrolu brzine u svrhu pisanja kazni, tvrdeći da ih opštine koriste za stvaranje prihoda.

“Moramo spasiti živote prevencijom i kontrolama, ali takođe spasiti novčanike građana tako što ćemo ih osloboditi anarhije kamera za brzinu”, rekao je ministar prometa Mateo Salvini, a prenosi "Corriere della Sera".

(Kurir.rs/bosnainfo.ba/Indeks)


Scroll to top