BalkansPress

Dobro došli!

Čim je dvadesetpetogodišnja glumica, Brižit Bardo, saznala da je trudna, odmah je pokušala da pronađe lekara koji će izvršiti abortus. Ali u Francuskoj su takve operacije bile zabranjene pa se niko nije usudio da to i uradi. Glumac Žak Šarlije je bio otac tog deteta, pa je nagovorio glumicu da odustane od abortusa i uda se za njega.

PROČITAJTE: CEO INTERNET JE VESEO! OŽENIO SE ANDRIJA MILOŠEVIĆ? Uskoro će i prinova...

Poslednji meseci trudnoće, za Brižit Bardo bili su prava noćna mora. Fotografi su opkolili kuću u kojoj je  živela, a sve u želji da naprave jedinstven snimak trudne glumice. Brižit je potpuno prestala da izlazi, čak je odlučila da se porodi u stanu jer se plašila da ode u bolnicu. Sin se rodio 11. januara 1960. godine. Dečak je dobi prelepo francusko ime - Nikolas.

 

"Bio je kao tumor koji me je jeo, kojeg sam nosila u svom natečenom telu," napisala je kasnije glumica u svojim memoarima. Brižit je odbijala da nahrani bebu, jer je poludela zbog "nehumane uloge medicinske sestre", koju je dobila rodivši dete.

Njenu kuću su opsedali novinari. Svi su želeli fotografiju mlade majke i novorođenčeta. Prvo fotografisanje desilo se prvi dan bebinog  rođenja. Dugogodišnji porodični prijatelj je snimio fotografije koje su objavili svi tabloidi.

*foto: Profimedia

Njen suprug, Žak Šarlije se nadao da će Brižit imati majčinski instinkt, ali glumica je ljubav prema sinu pokazala samo za vreme fotografisanja. Brižit se plašila da će izgubiti šarm kod muške populacije, te da će je svi doživljavati kao "mamu". Dete je osećalo njene slutnje, pa bi svaki put briznulo u plač kada bi ga ona uzela u ruke. 

Ubrzo je Brižit otišla sa glumcem Semom Fejom. Nakon što je čuo da ga je ostavila, njen suprug je zatražio razvod i pravo da samostalno odgaja sina. Na suđenju majka je odbila da se stara za bebu: Brižit je smatrala da neko treba o njoj da se brine, pa zbog toga nije mogla da se stara o bebi.

 

Ponekad je glumica pokušavala da izgladi odnose sa sinom, ali bezuspešno.

Kada je Nikolas imao 12 godina, došao je kod majke u želji da ostane sa njom neko vreme, međutim Bardo ga je vratila ocu sa obrazloženjem da ne može da se brine o njemu jer je to veče imala neki društveni događaj. Nakon tog incidenta, Nikolas nije hteo nekoliko godina da viđa majku.

Kada je dečak sasvim odrastao, Brižit  je pokušala da popravi odnos, ali sin nije hteo da čuje za to. 

"Sada imam 47 godina i imam svog 22-godišnjeg sina Nikolasa, svoju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svetu," napisala je Brižit u svojim memoarima, ali izgleda da je kasno bilo za kajanje i izvinjenje. 

*foto: Profimedia

Nikolas je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Parizu. Obožavao je muziku. Naučio je da svira klavir, komponuje pesme, pravi aranžmane. Kada je imao 22 godine, bavio se manekenstvom. Na jednoj reviji upoznaje manekenku En Lin Bjerkan, kćerku diplomate. Par se venčava 1984. godine, a Brižit Bardo nije  bila pozvana na to venčanje, što ju je mnogo uznemirilo. 

Ubrzo se srećni par preselio za Oslo, da bi nakon nekoliko meseci dobili prvu kćerku. Brižit je i dalje bila nepoželjna u Nikolasovoj porodici, pa nije ni upoznala svoju unuku. 1990. godine, Nikolas dobija i drugu kćerku.  Dve godine nakon toga, Brižit dolazi u Norvešku sa namerom da uspostavi bliske odnose sa sinom, ali sklapaju samo hladno primirje. 

Ali 1997. godine, nakon objavljivanja Brižitinih memoara, izbija novi porodični skandal: bivši suprug i sin tužili su Brižit zbog otkrivanja porodičnih tajni i vređanja osećanja. Sud je naložio glumici da plati kaznu u iznosu od 250 hiljada franaka. 

Nikolas je odavno napustio manekenstvo i već dugi niz godina bavi se programiranjem. Odavno je već i sam deda. Na pitanje novinara zašto nije u dobrim odnosima sa majkom, Nikolas je odgovorio: "Ona voli svoje krznene kapute, a ja volim svoju porodicu."

(BalkansPress / Izvor: Stil.kurir)

Scroll to top