BalkansPress

Dobro došli!

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan se u poslednje vreme retko pojavljuje u javnosti, a njegov najveći uspeh je porodica.

Sa suprugom Dijanom ima trojicu sinova Novaka, Marka i Đorđa za koje je žrtvovao mnogo toga.

   

Poznato je da su se Novakovi roditelji odrekli mnogo čega ne bi li mu obezbedeli srećno detinjstvo i šansu da postane ono što je danas.

- Njegova svest je vasiona, evo prvi put ću ovo javno da kažem, ja učim od njega, iako sam njegov otac. O njegovom odnosu prema životu, o njegovom odnosu prema radu, prema materijalnom, prema najbližima, prema svom narodu, ja učim od njega - rekao je Srđan Đoković jednom prilikom o svom slavnom sinu.

Drugi sin Marko je odlučio da živi u Španiji, što Srđana kao oca boli.

- Sve ću uraditi da se Marko vrati u Srbiju. To mi je rak-rana što živi u Španiji. Nije podnosio to što je Novakov brat. Gde god da se pojavi, svi bi ga saletali i pitali za Novaka, a on je govorio da ga puste na miru, da je on Marko. Zato je otišao. Na leto završavamo veliku kuću nadomak Rume, nadam se da ću ga tako privući da dođe - rekao je jednom prilikom.

Najmlađi Đorđe se "skrasio" sa voditeljkom Saškom Veselinov i nedavno su dobili dete.

Poznato je da je otac najboljeg tenisera sveta veliki patriota i rodoljub, a svoje crnogorske korene nikada nije porekao.

   

Štaviše, to ističe kad god je u prilici. Tako je prošle godine dobio zahvalnicu koja se dodeljuje istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika za njihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Srbijom.

Svečanost je održana u Crnogorskoj kući u Beogradu.

- Ja ne mogu da iskažem svoje zadovoljstvo i sreću što se nalazim u ovoj kući ovde. Za mene je ista kuća gde sam rođen u Mitrovici, Zvečanu, mom Beogradu, tako isto osećam i za Crnu Goru - rekao je Srđan Đoković.

Zatim je zahvalio Dritanu Abazoviću koji mu je i uručio ovo priznanje i nazvao ga četvrtim sinom.

ABAZOVIĆ PORUČIO IZ PARIZA: "Mi biramo mir. Francuska i Crna Gora zajedno za napredak

Dritan Abazović - foto: printscreen YouTube/RTCG

- Ovom čoveku dugujem neizmernu zahvalnost. Ja sam rekao da je on moj sin i brat. On je, ustvari, moj četvrti sin. To što je vratio imovinu SPC-u, to je za ponos i diku njegovoj porodici.

On je i deo moje porodice - rekao je Đoković.

(Espreso sport)


Scroll to top