BalkansPress

Dobro došli!

Dvojica radnika JKP Vodovod sumnjiče se da su nakon što su udarili službenim vozilom Danku Ilić (2) dete su pokupili i bacili na deponiju.

Kako se saznaje, oni su od početka bili osumnjičeni, ali su se čekali rezultati DNK analize i drugi materijalni dokazi.

   

Vozilo u kojem su bili osumnjičeni S. J. i D. D. ima sistem za praćenje pa su preko njega utvrdili da su je bacili na deponiju, nekoliko kilometara od mesta gde su udarili devojčicu.

- GPS je pokazao da su se pola minuta tamo zadržali - kaže izvor Blica.

Podsetimo, u automobilu su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je urađena DNK analiza i potvrđen identitet nestale Danke Ilić.

- Po planu rada preduzeća, bilo je poznato ko je vozio automobil u kritično vreme, proverom baznih stanica, to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubistvo - kaže izvor.

Ranije danas su pronađeni tragovi krvi na automobilu forenzičkom istragom i na osnovu toga su privedene dve osobe.

Policija je uhapsila dve osobe koje su izvršile ubistvo male Danke Ilić i koje su priznale zločin, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Imamo loše vesti za Danku... Policija je uhapsila dva lica koja su, ako dobro razumem koja su izvršila ubistvo male Danke. Kako shvatam priznali su delo - rekao je Vučić i dodao da vode policiju do mesta gde su bacili telo.

   

Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, osumnjičen da je saučesnik u ubistvu Danke Ilić (2) za kojom se tragalo 10 dana, posle monstruoznog zločina ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, saznaje Kurir!

Prema rečima našeg izvora, on je od 26. marta kada je devojčica nastradala, pa sve dokga policija nije privela, delovao potpuno smireno i obavljao je uobičajene aktivnosti.

- Viđali smo ga ovih dana, išao je na posao najnormalnije, vraćao se s posla. Delovao je normalno, nije odavao utisak da je nešto zabrinut ili uzbuđen. Bukvalno nismo primetili da je drugačiji nego inače - kažu nam šokirani meštani Zlota.

Oni dodaju da Dejan važi za "zatvorenog tipa", te da se nije mnogo družio s komšijama.

- Voli mnogo da popije, to nije tajna. Često je bio pijan. Ipak, ni na kraj pameti nam nije palo da može ovako nešto da učini. Sve i da je slučajno udario deteb autom, pa zar nije ljudski i logično da ga odveze u Hitnu pomoć, a ne da ga baci na deponiju?! Mi ne možemo da verujemo kakav je to mozak - zaprepašćeno kažu meštani Zlota.

   

I meštani borskog sela Luka odakle je uhapšenI Srđan Janković (50), koji je bio za volanom "fijata" smrti kažu da su zgroženi onim što je njihov komšija učinio.

- On je do pre godinu dana važio za poštenog čoveka, ali je pre godinu dana počeo da baulja po selu i svašta se za njega govorilo. Kako smo čuli to je otkad ga je ostavila žena - kaže jedan žitelj sela Luke i dodaje:

- Poslednjih nekoliko dana, otkako je Srbija počela da traga za nestalom Dankom Ilić, on nije nos promolio iz kuće. On bi ranije stalo sedeo ispred seoskih prodavnica, a poslednjih deset dana ga niko tamo nije viđao, što nam je bilo čudno, jer je to njegova svakodnevica bila. Mislili smo zato da je negde otputovao, ali smo ga onda pre neki dan videli da ide na posao.

Meštani dva borska sela kažu da ne znaju koja bi kazna bila adekvatna za ono što su njihove komšije učinile.

(Kurir Hronika/Blic)


Scroll to top