BalkansPress

Dobro došli!

Slavni teniser prošao je put kojim je poslednjih godina koračao Novak. Novi trener će biti neko ko je prošao kroz slična iskustva kao ja - kaže Novak.

POZIV je otvoren, veoma brzo Andre Agasi bi trebalo konačno da se izjasni. Novak Đoković mu je, kao što su "Novosti" najavile, ponudio saradnju, posle odluke da raspusti stručni štab i potraži novu sreću. Bivši američki as bi, ako sve bude išlo po planu, brzo mogao da preuzme lidersku ulogu u novom Novakovom stručnom timu.

Dok se čeka rasplet, Đoković se sprema za start na Mastersu u Madridu. Na uvodnoj konferenciji novinarima je nagovestio da će o njegovoj igri u budućnosti brinuti "veliko ime" svetskog tenisa.

 

- Pretpostavljam da će to biti neko ko je prošao kroz slična iskustva kao i ja. Nema mnogo ljudi u prošlosti tenisa koji su stigli do te faze i igraju na tom nivou, pa ću videti - ostao je zagonetan Novak.

A baš u te dve rečenice može da se uklopi profil legendarnog Agasija. Bivši broj jedan, osvajač osam grend slem titula, olimpijski šampion... Prošao je put kojim je poslednjih godina koračao Novak. Sve do krize koja ga je zadesila neposredno posle pobede u Parizu prošle sezone. Skrenuo je sa pravog puta, pa su promene bile neminovne.

- To nije bila laka odluka, niti za mene, niti za članove mog tima. Ali svi smo shvatili da moram da uradim nešto drugačije. Osećam se dobro u svojoj koži i verujem da sam napravio pravu odluku.

Novak je, ipak, trenutno koncentrisan na prvi duel u Madridu, koji bi trebalo da odigra najverovatnije u sredu, a protivnik će mu biti pobednik meča Tomi Robredo - Nikolas Almagro. U četvrtfinalu mu je potencijalni rival Nišikori, u polufinalu bi išao na Nadala, a u meču za titulu prema projektovanom žrebu na Mareja.

"SKAJ SPORT": ŠOKANTNA ODLUKA
TENISKI analitičar "Skaj sporta" Piter Fleming je u analizi istakao da se nada da će "šok terapija" pozitivno uticati na Novaka:
- Sve to je pomalo čudno i apsolutno neverovatno jer pričamo o čoveku koji je nekada bio najspremniji igrač na Turu, pre svega u pogledu kretnje i balansa. Ova odluka znači da on želi potpunu promenu radne okoline, pa šta god bio razlog, a mora da prevazilazi okvire tenisa, potreban mu je restart - što je svakako šokantno jer se radi o drugom igraču sveta.

 (Izvor: Vecernje novosti.rs)

Scroll to top