BalkansPress

Dobro došli!

Rafael Nadal kaže pred duel polufinala Mastersa u Madridu sa Novakom Đokovićem da mora da se poštuje sve ono što je Srbin uradio prethodnih godina.

"Biće to veoma težak meč, protiv jednog od najboljih igrača u istoriji. Takođe, znam da moram da dam sto odsto od sebe kako bih imao šanse za pobedu, u suprotnom – neću imati previše prilika. Uradio sam domaći i nadam se da ću biti spreman", jasan je Nadal.

 

Nadal je rekao i da ga je rivalstvo sa Novakom učinilo boljim.

"Kada igrate sa igračima poput njega uvek morate da date sve od sebe. Tokom godina, on je meni oduzimao titule i ja sam njemu oduzimao titule. Realnost je takva da je aktuelna era veoma dobra upravo zbog međusobnih okršaja između Đokovića, Federera i mene. Nebrojano puta smo se sastajali u velikim finalima, a verujem da je to dovelo do toga da veliki broj ljudi gleda tenis, što je svakako izuzetno pozitivna stvar", rekao je Nadal.

Nadal je poslednji put bio bolji od Đokovića još 2014. godine, kada ga je savladao u borbi za trofej na Rolan Garosu, ali se mnogo toga promenilo od tada – pre svega u zdravstvenom stanju Rafe, ali i ogromnom padu forme kod Novaka.

"Pored toga što se borio za prvo mesto do poslednjeg turnira prošle sezone, nije normalno da godinama dobijate svaki meč na svakom turniru – što je on radio. Istorija našeg sporta ne pamti igre kao njegove u periodu od 2011. do 2015. godine. Hajde da poštujemo to. Sada možda nije na tom nivou, ali jeste bio dugi niz godina. Uvek je bio konstantan, pa shodno tome očekujem najboljeg Novaka na terenu", zaključio je Rafa.

(Izvor: Alo.rs)

Scroll to top