BalkansPress

Dobro došli!

Pomalo patriotski, ali opet, kao pripadnici ovog naroda i veliki navijači na to imamo svako pravo.

Ovako, veliki sportski svetski fijasko koji će se završiti sa dosta prašine, naročito nakon saznanja da je prvi reket planete preskočio konferenciju u Njujorku.

PROČITAJTE: SKANDAL NA US OPENU: Novak Đoković slučajno pogodio SUDIJU - izbačen sa turnira! (VIDEO)

Poznato je da Đoković često ima problem sa publikom u ovom mestu, stoga je fer reći da i deo sportske javnosti u toj državi ima nešto strože poglede na Noleta i njegova dostignuća, viđeno sinoć i na njegovu sportsku veličinu.

 

Odmah da zaključimo prvi deo priče i činjenicu da to nije namerno uradio, već je reč o afektu.

I ničemu više, "pobogu ljudi", u maniru česte srpske poštapalice!

Sa druge strane, neka teniska pravila postoje i moraju da se poštuju, kranje gledano - opštesportska, a jedno od njih je i to da u svakom trenutku treba pokazati ipak dovoljno nerava i uslovno rečeno razuma.

Ali, neko poput Novaka, koji je momentalno reagovao (što bi verovatno i svaki drugi, ali opet...), i objasnio da nije imao nameru da "povredi" linijskog sudiju.

Dama je, mora se reći iz ugla Novakovog navijača, pomalo teatralno pala, ali to ne umanjuje činjencu da je pogođena.

Ono što je veoma interesantno jeste činjenica da je na istom turniru pre samo nekoliko dana, slovenački teniser Alijaž Bedene u besu udario lopticu nakon izgubljenog poena.

 

Ta ista loptica pogodila je kamermana, usledilo je momentalno izvinjenje, kao i Novak to nije uradio namerno, pa je prošao bez ikakvih posledica.

Opet ali. Ali, Srbi su na društvenim mrežama odmah krenuli da šire stav da je jednostavno Đokoviću "zabranjeno" da tako lako i brže nego što se mislilo, stigne i prestigne Rodžera Federera po broju grend slem titula.

Čelnici US opena su uspeli da se reše bilo kakvih nagađanja, pa su izdali saopštenje koje glasi:

- U skladu sa Grend slem pravilnikom, prateći njegove radnje - udaranja lopte opasno ili nepromišljeno unutar terena ili udaranja lopte sa nemarnim zanemarivanjem posledica, sudija turnira US Opena diskvalifikovao je Novaka Đokovića sa US Opena 2020. godine. Budući da je bio eliminisan, Đoković će izgubiti sve bodove zarađene na US Openu i biće kažnjen novčanom nagradom osvojenom u dosadašnjem toku turnira.

Da li vam je nakon ovakvog saopštenja i zapravo jako oštre sankcije podgrejana "teorija zavere"?

Novak Đoković

Ako jeste, onda je sasvim normalno, jer, da se ne vraćamo na neke velike sportske nepravde koje su nam se događale da li kroz individualni ili ekipni sport, bilo ih je. I biće ih. I protiv toga ne možemo sad. Da li u nekoj bližoj budućnosti? Ostaje da se vidi.

Za kraj, dovoljno je setiti se dva slučaja Milorada Čavića (majice sa grbom Kosova i oduzetom pobedom nad Majklom Felpsom - najkontroverznijeg američkog sportiste nakon Nila Armstronga).

Previše patriotski ili ne, kazna je bila prevelika. Pravda za Noleta!

Scroll to top