BalkansPress

Dobro došli!

Srbin je savladao Argentinca Dijega Švarcmana u finalu Mastersa u Rimu sa 2:0 (7:5, 6:3).

U prvom setu izgledalo je kao da će se Novak mučiti i večeras. Rano je Švarcman došao do dva brejka, činilo se da će večeras ponovo pokušati da napravi podvig. Kada je bilo najteže odgovorio je Đoković, prvo izjednačio, a posle, kada je najviše trebalo. Došao je do preokreta. 

U drugom setu isti početak, Švarcman pravi brejk, vraća Novak, koji potom uspeva da sam napravi brejk i okrene. 

Zanimljivo je da Novak do sada 29 puta u finalu slavio nakon što je dobio prvi set. Srbin je ujedno slavio u svom desetom finalu u Rimu, a takođe je današnjom pobedom postao najstariji osvajač rimskog mastersa.

Novak je došao do svoje 36. titule na Masters turnirima, čime se zlatnim slovima upisao u istoriju tenisa. 

 

PRVI SET 

0:1 - Prvi servis imao je Novak. Kao i mnogo puta do sada u Rimu, meč je počeo kratkom loptom, za razliku od meča protiv Kaspera Ruda, danas nije imao problema sa tim udarcem. Neverovatan poen odigrali su Novak i Švarcman, stizali su skraćene lopte, a nakon greške Novaka stigao je Argentinac do brejk-lopte. Odmah na strajcu Švarcman je iskoristio priliku. 

*FOTO: EPA

0:2 -  Sličan je bio i drugi gejm. Imao je nekoliko servis vinera, ali i servis grešaka Argentinac, te se i drugi gejm igrao na razliku. Počela je i kiša da pada. Švarcman je sačuvao svoj servis. 

0:3 - Nervozno je Novak ušao u ovaj meč, a jak vetar i kiša mu sigurno nisu od pomoći. Koristi to Argentinac koji dolazi do novog brejka u meču. Trenutno 3:0 za Švarcmana. 

1:3 - Konačno se probudio Novak. Uspeo je da vrati jedan brejk, a u tome mu je pomogao nešto lošiji servis protivnika

 

2:3 - Proradio je Novakov servis, ali i forhend. Preciznim i snažnim lopticama brzo je u svoju korist rešio gejm na svoj servis. 

3:3 - Dijego i u ovom gemu dobro servirao. Ali se Novak u potpunosti razbudio. Brzo se kretao, slao jake lopte protivniku, a lako dolazio do napada iz odbrane. Upravo tako terao je protivnika na grešku. Novak dolazi do izjednačenja!

4:3 - Ponela je energija Novaka koji je dobro nastavio i u sedmom gejmu. Dolazi Srbin do tri gejm lopte na svoj servis. Prvu nije iskoristio. Drugu jeste. Po prvi put od početka meča vodi Novak. Dobio je četiri vezana Gejma. 

4:4 - Sačuvao je Argentinac svoj servis. Imao je malo problema sa servisom, ali Novka to nije iskoristio. 

*FOTO: EPA

5:4 - Dva brza i laka poena dobio je Novak na početku. Brzo je inicijativu prepustio Dijegu Švarcmanu, koji dolazi do brejk lopte. Nakon neverovatne razmene na mreži Đoković je uspeo da se odbrani i ostane u gejmu. Pročitao je Novak pokušaj protivnika, te je na kraju dobio najduži gejm do ovog trenutka. 

5:5- Pritisak u 10. gejmu bio je na Švarcmanu, Đoković je iskoristio grešku protivnika i došao do set lopte. Odbranio se Argentinac. Igraće se na razliku. 

6:5 - Proradio je skraćeni udarac Novaku nakon nekoliko grešaka, a uz odličan servis zadavao je dosta muka Švarcmanu koji nije mogao da se odbrani. Kada je najviše trebalo, ponovo ga je drop-šot izdao. Na kraju će i ovaj gem dobiti epilog nakon đusa. Imao je sreće Novak, protovnik je lopticu poslao u aut, te će Argentinac servirati za ostanak u setu.

6:4 - SET ZA NOVAKA! Na protivnikov servir Novak je došao do tri set lopte. Odlično je slao dijagonale sa linije, dok je Švarcman podlegao pritisku i grešio. Prvu loptu Novak nije iskoristio. Nije ni drugu, ali je treća bila sreća... 

 

DRUGI SET

0:1 - Brejk za Švarcmana! Na isti način počinje i drugi set. Sigurnija igra Argentinca, koji je posle nekoliko minuta došao do brejka. 

1:1 - Sve ono što je Argentinac uradio u prethodnom, ispustio je u ovom gejmu. Tri greške iz forhenda napravio je Novakov protivnik. Te je Srbin brzo vratio brejk. 

2:1 - Odlična igra Novaka i serija grešaka Argentinca pomogle su najboljem teniseru sveta da dođe do 2:1. Prednost je sada na njegovoj strani. 

2:2 - Imao je Švacrman četiri vinera, Novak nije uspeo da se odbrani pod naletima Argentinca koji izjednačuje u 2. setu. 

3:2 - Argentinac dolazi do dve gejm lopte, uspeva Novak obe da spasi. Uspeva potom Novak i da dobije dva dobra servisa i dobija gejm na svoj servis. 

3:3- Dve gejm lopte na svoj servis imao je Švarcman. Spasao je Novak jednu, ali je kod druge lopta otišla u aut. 

4:3 - Odličan Novak nakon ubačenog prvog servisa. Sedmi gejm drugog seta dobio je sa nulom. 

5:3 - TRI BREJK LOPTE za Novaka! Iskoristio je prvu, sada će servirati za titulu! 

6:3 - Novak je imao tri meč lopte, iskoristio je treću za pobedu. 

Scroll to top