BalkansPress

Dobro došli!

Srpski navijači više nemaju razloga za brigu - najbolji teniser sveta Novak Đoković definitivno će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Najbolji svetski teniseri ovog leta imaju izuzetno zgusnut raspored, jer će se pored Grend slemova igrati i turnir na OI. Rafael Nadal, Dominik Tim, Roberto-Bautista Agut, Denis Šapovalov, Gael Monfis samo su neki od igrača koji su već odustali od učešća u Tokiju, a poslednjih dana počela su nagađanja da bi i Novak mogao da krene njihovim stopama.

PROČITAJTE: ĐOKOVIĆEV GEST NEMA CENU! Javio se Mateo, klinac kome je najbolji teniser sveta poklonio reket

 

Međutim, olimpijsko zlato je jedina stvar koja Đokoviću nedostaje i igre u Tokiju su prioritet za Srbina.

"Novak je potvrdio želju da učestvuje na Olimpijadi i mi smo spisak sa njegovim imenom već poslali Olimpijskom komitetu Srbije. Odatle će biti prosleđen dalje" poručili su iz Teniskog saveza Srbije za "Sportski žurnal"

Zanimljivo, na spisku TSS je još samo Miomir Kecmanović od srpskih tenisera. Učešće su otkazali Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere.

СРБИЈО, РАДУЈ СЕ: Ђоковић иде на Олимпијске игре

*Foto: AP

Kada je reč o teniserkama, za singl su prijavljene Nina Stojanović i Ivana Jorović, dok će Aleksandra Krunić sa Ninom nastupiti u dubl konkurenciji.

U utorak je bio poslednji dan za prijavu, tako da je spisak konačan.

Novak ima jednu medalju sa Olimpijskih igara, u Pekingu 2008. godine stigao je do bronze.

Scroll to top