BalkansPress

Dobro došli!

Posle osvajanja šestog Vimbldona i 20. Grend slem trofeja, Novak se izjednačio na večnoj listi sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, pa sada više Španac i Švajcarac teško da imaju argumente protiv njega u GOAT trci.

Zato ne iznenađuje pojava sve većeg broja stručnjaka željnih slave iz teniskog sveta koji preko Novaka pokušavaju da se probiju. Jedan od takvih dolazi sa portala "Sportskeeda".

Autor je indijski novinar Šajam Kamal i naziv teksta je "Zašto ne mogu da navijam za Novaka Đokovića".

PROČITAJTE: FEDERER JE NAJVEĆI IKADA: Francuski teniser precrtao Đokovića, evo zbog čega...

 

- Da moram da izaberem jednog igrača da igra tenis za moj život, ne bih izabrao Đokovića, čak i da znam da mi je to jedina šansa da ostanem živ", objašnjava Kamal i nastavlja:

- I pored svega, moram da priznam da je Đoković verovatno najbolji teniser svih vremena, iako još traje ta debata. Mrzim ga kao da je fašista. Zašto? Zato što je njegova majka Dijana 2008. godine rekla 'kralj je mrtav, živeo kralj', kada je Đoković pobedio Federera u Australiji 2008. godine. Kada sam 13 godina kasnije video da je njegove ime ponovo na zidu na Vimbldonu, setio sam se sa kolikom ga strašću mrzim. Ali, on je i dalje ovde. Bolji je od Nadala i Federera. Sve ima bolje od njih, sve je na njegovoj strani.

ЗАШТО НЕ МОГУ ДА НАВИЈАМ ЗА ЂОКОВИЋА? Мрзим га као да је фашиста Шокантна колумна индијског новинара

*Foto: Tanjug/AP Photo

PROČITAJTE: GAZDA I KONOBAR Federer: "Broj titula ne pokazuje ko igra najbolji tenis"

Kako je postao najbolji? Videli ste u finalu Vimbldona, poslednji poen. Igrao je 11 udaraca na 2:1 u setovima i 5:3 protiv jednog Matea Beretinija i čekao je da on pogreši. To je dobar potez, ali ko voli takav tenis?

Dugo sam razmišljao zašto ga toliko mrzim. Verovatno zbog hladnokrvnosti i tog 'mrtvog' stila. Ako ste navijač Nadala i Federera imate šta da volite. Ovako... Jeste on najbolji i previše je dobar da bi bili uzbuđeni oko njega. Nepobediv je.

Ako zvučim ogorčeno, to je zato što jesam, stoji u kolumni.

Scroll to top