BalkansPress

Dobro došli!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igrao je u polufinalu US Opena protiv Aleksandera Zvereva...

Podsetimo, Novak i Aleksander su na Olimpijskim igrama odigrali interesantan meč, koji je Nemac dobio posle tri iscrpljujuća seta.

Njih dvojica se sada sastaju u polufinalu US Opena, a maestralni Srbin će imati priliku da se revanšira.

A tekst “Večernjeg lista“ koji je pokušao da odgovori na pitanje zašto u Hrvatskoj vole Đokovića.

PROČITAJTE: OTKRIVEN UZROK SMRTI: Evo od čega je umrla Rada Matić koja se dopisivala sa Zoranom Marjanovićem

 

‘Đoković je hrvatsko-crnogorskog porekla, uvek je korektan i vezan je uz Hrvate“, naslov je tog današnjeg teksta na pomenutom sajtu.

Osim toga, ističe se i sve uspešnija i trofejnija Novakova saradnja sa Goranom Ivaniševićem.

“Osim hrvatsko-crnogorskog porekla – i zato što je uvek sportski i politički korektan – nas Đokovićevi uspesi vesele i zato što mu je trener (jedan od dvojice) naš Goran Ivanišević, legendarni osvajač Vimbldona od pre 20 godina.

*Foto: Prinskrin

O Goranovom i Novakovom ranom poznanstvu u akademiji Nikole Pilića u Minhenu već smo puno pisali, a sad želimo istaknuti uspešnost njihovog sada već dvogodišnjeg srpsko-hrvatskog partnerstva. Ono je začeto o Vimbldonu 2019. i Goran s pravom računa taj trofej kao svoj – trenerski. U međuvremenu su Đoković i Ivanišević osvojili još devet turnira, od čega tri iz kategorije Gren Slem. Dakle, Novak je s Goranom osvojio svoj 16. (Vimbldon 2019.), 17. (AO 2020.), 18. (AO 2021.) i 19. Gren Slem naslov (RG 2021.), navodi se u tekstu “Večernjeg“, uz opasku da ovim ne žele da umanje i značaj dugogodišnjeg rada Marijana Vajde sa Novakom.

Scroll to top