BalkansPress

Dobro došli!

Novak Đoković je i dalje "tema broj 1" svetske javnosti, jer mu preti deportacija iz Australije, povodom čega su iznova reagovali njegovi advokati.

Podsetimo, Đoković je, želeći da osvoji Australijan open 2022, doputovao u Australiju, ali mu je na aerodromu poništena viza, bio je potom zatočen pet dana u imigracionom hotelu jer se čekao ishod sudskog procesa o započetom procesu deportacije, a iako je najbolji teniser sveta uspeo da na Saveznom sudu u Melburnu izbori poništenje "odluke o otkazivanju vize", drama se nastavila.

 

A nastavila se jer ministar za imigracije u Vladi Australije, po važećem zakonu ima diskreciono pravo da sam, i pored pomenute odluke suda, oduzme Đokoviću vizu i udalji ga iz države. Tim povom su reagovali Novakovi pravni zastupnici.

Otprilike u isto vreme kada se Đoković obratio svetu povodom brojnih vesti o tome da li je ili nije zaražen novim koronavirusom bio u javnosti (priznao je da jeste, nazvavši to greškom), njegovi advokati nisu sedeli skrštenih ruku.

*PCR rezultat Novaka Đokovića od 16. decembra 2021. / fcfcoa

Kako je saznao Kris O'Kif, politični novinar "9News" iz Australije, a objavio je to kao "udarnu vest" i na društvenim mrežama - u toku današnjeg dana, 12. januara, ministar neće doneti odluku o Đokovićevoj vizi.

 

To je O'Kif potkrepio sledećom izjavom iz kabineta ministra za imigracije:

- Advokati gospodina Đokovića su nedavno podneli obimnu dokumentaciju za koju tvrde da je relevantna za moguće otkazivanje vize gospodina Đokovića. Ovo će uticati na vreme donošenja (ministrove) odluke.

Scroll to top