BalkansPress

Dobro došli!

Šokantne vesti iz Australije - ministar za emigraciju Aleks Houk doneo je odluku o deportaciji Novaka Đokovića iz zemlje! Ova odluka nesumnjivo spada u jedan od najvećih sportskih skandala u 21. veku.

PROČITAJTE: ĐOKOVIĆ IZBRISAN SA LISTE ZA TRENINIG: Drama u Melburnu dostiže vrhunac, ministar odluku donosi danas?

 

- Ministar za imigraciju Aleks Houk ukinuo je vizu Novaku Đokoviću! „Odbijanje je bazirano na tome da je odluka u javnom interesu - rekao je ministar Aleks Houk, a preneli su mediji u Australiji.

To se nažalost i dogodilo, a po svemu sudeći, kap koja je prelila čašu bila je Novakovo jutrošnje saopštenje na Instagramu, u kojem je priznao da je na otišao na zakazani intervju sa francuskim "L'Ekipom" znajući da je zaražen kovidom-19.

Nakon poruke koju je ostavio na Instagramu, vlada Australije dobila je novu "municiju" za napad na srpskog tenisera i deportaciju iz zemlje.

Šta je pravi razlog?

Razlog je, pre svega - političke prirode. Ostanak nevakcinisanog Novaka Đokovića u Melburnu i njegov nastup na grend slemu bio je, pre svega, katastrofalan PR za australijske političare na vlasti, jer njihovi građani i birači već dve godine žive pod jednim od najstrožih antikovid mera na svetu.

Uprkos tome što je više od 80% stanovništva revakcinisano, Australija je ostrvo, izolovano od ostalih teritorija, pa stoga svaki novi posetilac ove države prolazi kroz daleko strožu kontrolu.

Druga stvar je da treba da razumemo kako funkcioniše svest prosečnog Australijanca. To su ljudi navikli da poštuju uređeni društveno-politički sistem i po tim pravilima funkcionišu čitavog života.

 

Kada milionima Australijanaca, koji već dve godine žive u uslovima ograničene slobode uprkos tome što su se vakcinisali, saopštite vest da će nevakcinisani teniser, pa makar to bio i najbolji igrač svih vremena i devetostruki šampion Australijan opena, dobiti posebnu dozvolu da igra u njihovoj zemlji, i to posle suđenja u kojem je praktično "pobedio Australiju", to u ljudima izaziva posebnu reakciju.

Dodajte tome i izbore koji dolaze za tri meseca, i slika će biti još kompletnija.

Jednostavno, australijske vlasti nisu smele da dozvole sebi takvo političko samoubistvo.

Katastrofa za Novaka Đokovića

*Katastrofa za Novaka Đokovića, FOTO: OSCAR GONZALEZ/NURPHOTO / PROFIMEDIA

Sve je izgledalo obećavajuće, a onda... hladan tuš

Koliko u ponedeljak ujutru Novak Đoković je bio pobednik. Sudija Entoni Keli objavio je da srpski teniser ima pravo da ostane u Australiji jer je došlo do sporazuma između pravnih timova Đokovića i vlade Australije. Samo 48 sati kasnije, svetski broj 1 našao se na možda i najvećem udaru od početka cele sage oko Australijan opena, do te mere da su australijske vlasti ponovo pokrenule priču o deportaciji, i na kraju je, nažalost, sprovele u delo.

 

Scroll to top