BalkansPress

Dobro došli!

Danil Medvedev je skinuo zastavu Rusije sa društvenih profila, ruski biciklisti masovno uzimaju druga državljanstva, prevashodno francusko.

A jedan momak je oduševio Vladimira Putina i njegove pristalice. Reč je o gimnastičaru Ivanu Kuljaku (20), koji osvojio je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Ipak, nije bronza na njegovim grudima privukla najviše pažnje - nego simbol koji je imao ispisan na opremi.

PROČITAJTE: PREOKRET! Ukrajinci tvrde da član delegacije NIJE UBIJEN: Ovo su rekli o njegovoj sudbini (FOTO)

 

Naime, Kuljak je na grudima imao belo latinično slovo "Z" koje je u prethodnih deset dana dovelo do brojnih kontroverzi. To je znak koji je ispisan na ruskim tenkovima koji su ušli u Ukrajinu.

I dok je Rus na podijumu bio bez zastave ili bilo kakvog obeležja države iz koje dolazi, kojoj se u skoro svim sportovima uvode sankcije, Kuljak je odlučio da "prošvercuje" simbol koji bi mogao skupo da ga košta.

*Foto: Printskrin

Misteriozna bela oznaka "Z"

Misteriozna bela oznaka "Z" primećena je na tenkovima Rusije, a više je tumačenja. Jedna kaže da to označava "tačku bez povratka", druga govori da se Rusi nazivaju "Zero odred", dok treća opet kaže da znači "Za pobedu". Koja god da je, deluje da je dobro razume i pomenuti gimnastičar.

Ono što je zanimljivo je da je Kuljak na podijumu bio baš pored zlatnog gimnastičara Ilijke Kovtuna iz Ukrajine.

Ovaj potez ruskog gimnastičara će se naći na tapeti gimnastičarske federacije i pitanje je da li će medalja ostati u njegovom vlasništvu, s obzirom koliko se vodi hajka protiv Rusije.

Scroll to top