BalkansPress

Dobro došli!

Siniša Mihajlović bio je veliki Srbin i to je ponosno isticao na svakom koraku, a o tome svedoči i neverovatna priča o njegovom italijanskom pasošu koji je dobio 2011. godine. Došli smo do ekskluzivne fotografije italijanskog pasoša Siniše Mihajlovića, gde se može videti i jedan izuzetno zanimljiv detalj.

Naime, slavni sportista se za pasoš potpisao ćirilicom, što nije dopušteno prema pravilima o putnim ispravama u Italiji. Pomenuti portal došao je i do ekskluzivnih detalja kako je do toga došlo.

 

Naime, kada je Mihajlović trebalo da dođe da završi i poslednje detalje oko pasoša, fotografisanje i potpis, došlo je do neočekivane komplikacije. Miha se potpisao ćirilicom i Italijani su shvatili da su u problemu.

„Ne može potpis ćirilicom“, poručio je službenik, na šta je odgovor Mihajlovića bio još odsečniji „Onda mi ne treba italijanski pasoš ako ne mogu da se potpišem ćirilicom“.

I zaista, u italijanskim propisima nije postojala mogućnost da potpis bude ćiriličnim pismom, ali su na kraju zbog Mihajlovića morali da menjaju propise i na kraju je uspeo da istera svoje. Pasoš je dobio potpis na ćirilici, prvi ikada sa ovakvim potpisom koji je Italija izdala. I ovo govori koliko je veliki bio Siniša Mihajlović.

Izvor: telegraf.rs

Scroll to top