BalkansPress

Dobro došli!

Na tačno 100 dana do Olimpijskih igara izašle su prve prognoze što se tiče medalja i one su za Srbiju odlične!

"Grejsnout", kompanija koja pruža statističku analizu sportskih liga širom sveta je Srbiji predvideo deset osvojenih medalja u Parizu i to čak pet zlata!

   

Pored toga nam se predviđaju dva srebra i tri bronze. Na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju naš tim je osvojo devet medalja i to tri zlata, jedno srebro i pet bronzi. Tada je srpska delegacija brojala 87 članova, a sada smo na 82 kvalifikovana i sigurno će biti još takmičara.

Što se tiče samog vrha, Americi je predviđeno da će biti najuspešnija u Parizu sa 123 medalje, čak 10 više nego u Tokiju, dok se drugo mesto sa 89 medalja predviđa Kini. Velika Britanija bi prema prognozama trebalo da bude treća sa 66 medalja, a Francuska bi sa 33 odličja u Tokiju trebalo da skoči na 55. Australija sa 50, Japan sa 49, Italija sa 47, Holandija sa 38, Nemačka sa 36 i Južna Koreja sa 24 medalje zatvaraju Top 10.

Od zemalja u regionu najbolja bi trebalo da bude Mađarska sa 19 odličja i oni jedini bolje stoje od Srbije. Za sada nema naznaka kome se medalje predviđaju u srpskom timu, ali pretpostavlja se da su to košarkaši i basketaši, Novak Đoković, odbojkašice, vaterpolisti, Ivana Španović, pa možda i Aleksandra Perišić, Stevan Mićić, košarkašice, neko od strelaca, rvača...

(Kurir sport/Mondo)


Scroll to top