BalkansPress

Dobro došli!

Srpkinja Marijana Kovačević lečiće fudbalera Krstijana Ronalda. Portugalski as, koji je u finalu Evropskog prvenstva morao da napusti igru u 24. minutu zbog povrede, obratio se poznatoj srpskoj isceliteljki za pomoć!

Lekari su utvrdili da su Ronaldu povređeni medijalni ligamenti levog kolena, što znači da bi mogao da odsustvuje sa terena oko tri meseca. Ipak, on je odlučan u nameri da zaigra već 9. avgusta, kad će Real u Trondhajmu odmeriti snage sa Seviljom u Superkupu Evrope.

 

Van Persi: Masirala me placentom - Fudbaler Fenerbahčea Robin Van Persi lečio se kod Marijane Kovačević dok je nastupao za Arsenal. U izjavi za britanske medije on je objasnio kako je to bilo.
- Ona je pomalo nejasna po pitanju metoda, ali znam da vas prvo dugo masira tečnošću iz placente. Pokušaću s ovom metodom, jer mi sigurno ne može naškoditi. Razgovarao sam sa glavnim fizioterapeutom Arsenala i dobio sam dozvolu kluba da pokušam sa ovim tretmanom. Na skeneru je utvrđeno da mi je pokidan ceo ligament, ali moglo je da bude još gore - otkrio je tada Van Persi.

Otišla u Dubai

Zbog toga je odlučio da se obrati Marijani Kovačević, koja je poznata po tome što je mnogim fudbalerima sanirala slične povrede u roku od nekoliko dana. Zbog velike popularnosti, poznata doktorka se preselila u Dubai, gde prima pacijente.

- Doktorka Kovačević je uglavnom u Dubaiju, gde radi. Nije poznato hoće li Ronaldo ići kod nje ili ona kod njega, ali on je rešen da pokuša sa njenim metodama. Od mnogih fudbalera čuo je da je veoma efikasna - objasnio je naš izvor blizak Kovačevićevoj.

 

Mada nikad nije volela da se hvali i eksponira, doktorka Kovačević je svojevremeno objasnila zbog čega svetske zvezde radije biraju da ih ona leči, nego da se podvrgnu standardnim metodama. Poznato je da koristi gelove koje sama pravi od ljudskih ili životinjskih placenti, iako nikad nije želela precizno da otkrije šta tačno koristi.

- Tajna je u supstancama. To je sve što mogu da kažem. Jedan sat mog tretmana zamenjuje sedam dana standardnog lečenja oštećenog mišića. To znači da fudbalera kome su predvideli pet nedelja lečenja ja oporavljam za pet sati. Nema tu mnogo mudrosti, dobre stvari koje daju vrhunske rezultate u suštini su veoma jednostavne - objasnila je svojevremeno Marijana.

Ronaldo je samo jedna od svetski poznatih zvezda koju će lečiti čuvena Srpkinja. I sama se zezala da su je prozvali "ženski Murinjo" zbog igrača sa kojima je sarađivala.

- Jednom prilikom sam prijatelju poslala poruku: "Kod mene je trenutno takav tim kakav Murinjo može samo da sanja". Bez šale, toliko dobrih igrača prođe kroz moju ordinaciju da bez problema mogu svakog dana da sastavim jak tim. Možda sam zbog toga i dobila nadimak "ženski Murinjo" - ispričala je tada Marijana.

Lovre: Spasila me

Sličnu povredu kao i Ronaldo imao je svojevremeno i srpski fudbaler Goran Lovre. Zahvaljujući Marijani, oporavio se brzo i bez posledica.

- Spasila mi je karijeru. Povredio sam ligamente kolena i posle dvomesečnih terapija postajalo je sve gore. Tada sam došao kod Marijane i ona je napravila čudo. Imao sam pet terapija dnevno tokom cele jedne nedelje. Novi snimak je pokazao da sam 100 odsto oporavljen - ispričao je Lovre.

 

(Informer)

Scroll to top