BalkansPress

Dobro došli!

Ime leka je „avigan“, eksperimentalno je korišćen u Japanu, gde se danas građani mirno šetaju ulicama u vreme korona virusa i imaju evidentno mali broj zaraženih. Zato je i Veneto doneo odluku da počne sa eksperimentalnom upotrebom leka koji postoji još od 2014. godine, u iščekivanju dozvole Italijanske Agencije za lekove (Aifa).

PROČITAJTE: VELIKA ANALIZA! Zoran Meter: TKO STOJI IZA KORONAVIRUSA KAO BIOLOŠKOG ORUŽJA?

Predsednik Regiona Veneto Luka Zaia, u regionu trećem po broju pozitivnih i preminulih u Italiji, usvojio je protokol o eksperimentalnoj upotrebi japanskog leka „avigan“, očekujući urgentnu autorizaciju Italijanske Aifa.

„Avigan“ je lek razvijen protiv gripa u Japanu 2014. godine, a ova najnovija verzija leka je primenjena kod zaraženima od korona virusa sa ciljem da se zaustavi upalni proces pluća i dala je rezultate u 91 posto slučajeva. Ne očekuju se čuda ali u Venetu smatraju da treba početi sa eskerimentisanjem.

 

I Nacionalni kineski centar za biotehnologiju (pripada Ministarstvu za Nauku) izneo je mišljenje da „lek ima visoki nivo sigurnosti i znači da je efikasan u tretmanima“ . Kineski izvor potvrđuje da je imao dobar efekat u lečenju groznice Zapadnog Nila, žute groznice i još nekih vrsta virusa.

U međuvremenu Veneto nastavlja sa tampon kontrolom, kako se i započelo pre nekoliko dana na širokom uzorku stanovništva, zbog već odavno iskazane sumnje da postoji veliki broj asimPtomatičnih građana. Od danas su formirani novi timovi za kontrolu i opremljeni su novim aparatima za brzu dijagnostiku uzetih uzoraka, jer svaki pozitivni može zaraziti i deset osoba.

PROČITAJTE: BEZ STRAHA, S VEROM U BOGA: U crkvi u Novom Sadu pričest građana istom kašičicom (VIDEO)

Veneto veoma pažljivo prati eskerimentalnu upotrebu svih lekova na svetu, kao i potvrđenih korisnih lekova u lečenju virusne upale pluća i predstavlja avangardu među regionima u eksperimentisanju, jer je evidentno da se linija zaraženih spustila na nižu starosnu granicu, ima dosta onih sa 45, 50 ili 55 godina.

Više italijanskih regiona je samoinicijativno donelo odluku da se zatvore izasci i ulasci stanovnicima iz jedne opštine u drugu, osim onima koji imaju dokaz da rade u drugom mestu. Haos je na trajektima između Kalabrije i Sicilije, na tesnacu Mesina. Stanovništvo od večearas neće moći da pređe na Siciliju, zabrana će važiti za sve osim za one koji rade na ostrvu.

Scroll to top