BalkansPress

Dobro došli!

Pandemija koronavirusazaustavila je gotovo kompletan svetski sport. Fudbal je takođe stao skoro svuda, ali ne i u Belorusiji, gde je predsednik Aleksandar Lukašenko insistirao da se prvenstvo igra uprkos činjenici da se virus pojavio i tamo. U Belorusiji je dosad zaraženo oko 2.500 ljudi, dok je umrlo 25.

O tome zašto se i dalje igra u Belorusiji, pričao je za RTS Danijel Stojković, član Nemana iz Grodnog: Stojković ističe da veruje državnom vrhu da je bezbedno igrati fudbal tokom pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE: Ruski epidemiolog izneo NOVA SAZNANJA o koroni: Prenosi se na rastojanju do 4 metra, u vazduhu ostaje...

- Lično, verujem u odluku beloruske vlade i beloruskog saveza da može da se igra. Nadam se da ćemo se izboriti sa virusom kao i cela Evropa. Delimični razlozi za takvu odluku su i finansijske prirode, jer su klubovi potpisali raznorazne ugovore, a prodata su i televizijska prava u čak trinaest država širom sveta. Obaveze su nam uobičajene i treninzi su redovni. Svaki dan je isti, održavaju se sastanci pred trening, redovni treninzi, razne video-analize. U prostorijama smo grupisani svi zajedno, oko 25 do 30 ljudi, nema razmaka od metar i po ili dva kao što je propisano u Srbiji.

Pored Belorusije, fudbal se i dalje igra u Turkmenistanu, Nikaragvi, u Burundiju i Tadžikistanu.

Scroll to top