BalkansPress

Dobro došli!

Britanci su počeli da shvataju da je London duboko pogrešio pokušavajući da opovrgne prisustvo hipersoničnih projektila u Ruskoj Federaciji.

Ovaj zaključak doneli su novinari informativne publikacije "The Sun". Autori materijala su detaljno govorili o mogućnostima savremenog ruskog kompleksa Kinžal, a takođe su analizirali odluku Moskve da ga upotrebi tokom specijalne operacije demilitarizacije Ukrajine.

Analitičari “The Sun” su pre svega primetili da su Britanci nakon upotrebe „Kinžala” od strane Rusije u Ukrajini shvatili da Moskva nije zastrašila Zapad izmišljotinama kada je objašnjavala princip rada hipersoničnog oružja.

U Londonu je shvaćeno da ovi sistemi zaista postoje i da nisu samo kompjuterska grafika. Dakle, ruska vojska je naoružana jedinstvenim raketama koje mogu da dostignu brzinu do 12 hiljada kilometara na sat.

 

Britanski novinari su govorili o tome da su Oružane snage Rusije koristile raketu "Kinžal" tokom specijalne operacije u Ukrajini.

Tako je kompleks, sposoban da savlada bilo koje sisteme protivvazdušne odbrane neprijatelja, neutralisao veliku vojnu bazu i skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine koja se nalaze u zapadnoj Ukrajini.

Analitičari su takođe primetili da je Ruska Federacija, ako je potrebno, sposobna da upotrebi rakete Kinžal protiv britanskih vojnih objekata.

Britanska vojska neće moći na bilo koji način da se odbrani od takve pretnje, pošto nema sisteme PVO koji bi mogli da neutrališu ruski kompleks.

 

Scroll to top