BalkansPress

Dobro došli!

Tim administracije američkog predsednika DŽoa Bajdena u Beloj kući se ubrzano osipa, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova Telegramu.

- Svi beže. Prema pisanju američkih medija, počeo je odliv visokih zvaničnika iz Bele kuće. Razlog koji navode američki eksperti je negativno raspoloženje usled nepoverenja u administraciju i Bajdena lično - ističe Zaharova.

PROČITAJTE: Business Insider: Neverica u Vašingtonu – Indija i Kina osujetile savršen plan!

 

Kako je ukazala, kod autora antiruskih sankcija, zamenika pomoćnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Dalipa Singa javila se „iznenadna želja za odmorom“.

- I, kako se ispostavilo, mnogi su se tamo umorili za godinu dana. Prema navodima američkih medija, u penziju odlazi Bajdenov savetnik za odnose sa javnošću Sedrik Ričmond, a planira da ode i Bajdenova savetnica za klimu Đina Makarti, zamenik direktora za komunikacije Bele kuće P. Tabor, šef kabineta Bajdenovog specijalnog predstavnika za klimu D. Feldman - napisala je Zaharova.

Prema njenim rečima, američki mediji takođe pišu da specijalni izaslanik SAD za klimatske promene DŽon Keri razmišlja „da li da napusti ovaj brod do kraja godine”.

- Šta se dešava u redovima potpredsednice SAD Kamale Haris – ne želim ni da pišem. Tamo već masovno odlaze. Šefovi kabineta, pres-služba slediće primer desetina ključnih službenika koji su već otišli - konstatovala je Zaharova.

Scroll to top