BalkansPress

Dobro došli!

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče se obratio ruskoj naciji, a on je tom prilikom objavio i delimičnu mobilizaciju.

Obraćanje Putina zakazano je nakon što su samoproglašene Luganska Narodna Republika, Donjecka Narodna Republika, Hersonska i Zaporoška oblast najavile da će od 23. do 27. septembra održati referendume za ulazak u sastav Rusije.

PROČITAJTE: ŠOJGU: Ratujemo sa celim Zapadom a mobilisaćemo samo 1% ljudstva!

 

Predsednik RF je govor počeo upravo pitanjima o pomenutim teritorijama

– Mi štitimo Rusiju, ali i i Donjeck i Lugansk. Od početka vojne operacije i istanbulskih pregovora imamo konačno pozitivne reakcije na naše zahteve. Uradićemo sve što je u našoj moći kako bi se održao miran i bezbedan referendum u DNR i LNR - rekao je Putin.

Putin objavio delimičnu mobilizaciju. Ukaz je potpisan!

- Mere mobilizacije počeće danas. Regrutaciji će biti podvrgnuti samo građani iz rezervnog sastava, pre svega oni sa iskustvom. Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije - rekao je Putin.

Putin je poručio da nije blef kada kaže da će Rusiju braniti svim raspoloživim sredstvima

– Kada pričaju o nuklearnom naoružanju, ti koji pričaju to neka znaju da naša zemlja ima više naoružanja modernijeg od NATO zapada. Kada se priča o odbrani naše teritorije, spremni smo da štitimo ljude svim raspoloživim naoružanjem. Ne, ja ne blefiram. Nemojte nas ucenjivati nuklearnim oružjem – upozorio je ruski predsednik.

 

On je potom uverio građane Rusije da je svaki deo federacije bezbedan

– Naši građani neka budu sigurni da je svaki pedalj naše majke domovine siguran i obezbeđen. Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije. Glavni ciljevi operacije ostaju nepromenjeni: LNR je u potpunosti oslobođena, a DNR delimično – kaže Putin.

PROČITAJTE: PUTIN: Zapad neće dočekati raspad Rusije, niti da se okrenemo protiv Kine

Rusija će zaustaviti sve koji hoće da sami vladaju svetom

- Zapad je prešao svaku granicu, neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini, izvode se napadi na Rusiju. Rusija, kao i do sada, zaustaviće sve koji teže da vladaju svetom, prete raspadu i porobljavanju države. Dragi prijatelji, danas naša vojska probija front od hiljadu kilometra i ne bori se samo protiv neonacista već i cele mašinerije zapadnih armija. Ponavljam da će mobilizacija biti delimična, i samo oni koji su u rezervi će biti pozvani - zaključio je Putin.

Scroll to top