BalkansPress

Dobro došli!

Osnovao Lav novu firmu i zaposlio magarce da rade. I u prvo vreme sve je išlo odlično.

Lav je rukovodio, magarci radili, a firma se razvijala.

Posle nekog vremena Lav je uvideo da ima mnogo novca, ali da nema slobodnog vremena pa je odlučio zaposliti menadžera. I zaposli Lav Medveda kao menadžera da rukovodi firmom.

Kao profesionalni menadžer Medved je tražio razne izveštaje da bi mogao što bolje upravljati firmom, ali i da izveštava Lava.

I tako je Lav uživao, Medved rukovodio, a magarci radili i još pride pisali izveštaje za Medveda.

Posle nekog vremena Medved zaključi da suviše vremena provodi analizirajući te izveštaje pa zaposli tri Vuka kao voditelje poslovanja čiji će posao biti da od svih tih izveštaja prave jedan sažeti izveštaj Medvedu.

 

Da bi pokazali Medvedu koliko su oni stručni i vredni, Vukovi su magarcima uveli još novih izveštaja.

Sada su magarci pored redovnog posla i starih izveštaja dobili pisanje i novih brojnih izveštaja.

To ih naravno nije činilo sretnima pa su počeli gunđati jer su morali ostajati duže na poslu da bi završili sve te izveštaje za Vukove.

Medved je uočio da moral u firmi opada te je zaposlio Lisicu da ga podigne.

Lisica je provodila ankete, organizirala razne kurseve, događaje i skupove u svrhu podizanja morala u firmi, ali sve to izvan radnog vremena i vikendom.

Magarci su sada već otvoreno pokazivali nezadovoljstvo jer su imali sve više i više posla i sve manje i manje slobodnog vremena.

U isto vreme Lav je primetio da profit firme drastično opada te je pozvao Medveda, Vukove i Lisicu na sastanak da odluče šta i kako dalje.

Na sastanku je odlučeno:

– Otpustiti pola magaraca da bi se smanjili troškovi poslovanja, a preostalim magarcima umanjiti platu za 20%.

*Svaka sličnost s aktuelnim događanjima u zemlji je sasvim slučajna i zato se ova basna unapred odriče bilo kakve odgovornosti!

Scroll to top