BalkansPress

Dobro došli!

JEDAN čovek iz argentinskog grada Salta je izjavio da je on zapravo bivši nacistički vođa Adolf Hitler i da je proveo polednjih 70 godina u skrivanju.

Govoreći u intervjuu sa lokalnim medijima, naturalizovani nemački imigrant objašnjava da je u Argentinu stigao 1945. godine sa pasošem koji je falsifikovao Gestapo pred kraj Drugog svetskog rata. On se od tada, navodno, zove Herman Gunterberg.

 

Čovek koji tvrdi da je Hitler kaže da je odlučio da prekine skrivanje jer je izraelska tajna služba Mosad zvanično napustila svoju politiku progona nacističkih ratnih zločinaca 2016. godine.

- Mnogi me krive za zločine koje nikada nisam počinio. Zbog toga sam morao provesti više od polovine života krijući se od Jevreja, tako da sam već odslužio kaznu. Prikazan sam kao loš momak samo zato što smo izgubili rat. Kada ljudi pročitaju moju stranu priče, to će promeniti način na koji me doživljavaju - rekao je Gunterberg.

Istoričari se generalno slažu da je Hitler počinio samoubistvo 30. aprila 1945. godine u Berlinu, dok je Crvena armija ulazila u nemačku prestonicu. Međutim, neki alternativni istoričari su sugerisali da je firer mogao pobeći u Latinsku Ameriku, kao što su uradili brojni nacisti.

Abel Basti je u julu 2016. godine objavio knjigu "Hitler u egzilu" u kojoj je izneo tezu da je Hitler pobegao u Argentinu. Tamo je navodno živeo deset godina pre nego što se preselio u Paragvaj, pod zaštitom diktatora Alfreda Stresnera. Basti tvrdi da je Hitler preminuo 3. februara 1971. godine u Paragvaju.

Naravno,malo ljudiveruje u priču HermanaGunterberga, uključujući i njegovu 55-godišnjusuprugu AngeluMartinez. Ona smatrada su njegove šokantne tvrdnje proizvod demencije. Prema njenim rečima,onnikada nije spomenuo Hitlera ili naciste do 2015. godine, kada je počeo da pokazujesimptome Alchajmerove bolesti. Ona sumnja da je njen suprug bio nacista koji oseća grižu savesti.

 

- Ponekad bi zaboravio gde se nalazi i ko sam ja. Izgledao je kao da je u transu. Tada bi pričao o Jevrejima i demonima, a onda bi se vratio u normalu - rekla je Martinezova u izjavi koju prenosi Sputnik.

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top