BalkansPress

Dobro došli!

Većina žena jedva čeka da završe sa porođajem i postanu majke. Jedan od težih momenata kad su nestrpljive.Isto tako večina žena ima strah kada stigne taj dan da se trebaju poroditi.

Ali, pored svih tih jakih bolova panike koje nastaju prije i u vrijeme porođaja, ali jedna stvar je sigurna. To je da prođe sve bez bilo kakvih komplikacija i da ugledaju svoje malo dijete koje su donijele na svijet.

Upoznaju se nakon poroda prvi put sa svojim dijetom dok jos svoje oči nisu ni otvorili i završe u njihovom zagrljaju. U današnje vrijeme lakše se porede žene pod anestezijom dok u prijašnjem vremenu toga nije bilo i kada bi se carski rez trebao da radi nastajali su veliki mukotrpni bolovi. Tad nisu postojali ovi lijekovi koji bi ublažili bolove za 80%.

 

Sve je to bilo bolno i strahovito a pored svega ovog jednoj ženi desila se je situacija koju nikada niko nebi mogao zamisliti u snovima a kamoli u stvarnom životu. Otišla je da se porodi, zatim poslije poroda kada je konačno završen rodila je kamenu bebu.

Sada ste sigurno pomisli kako je ovo novinarska laž i da nije istina ali ovo je već i ranije evidentovano. U zadnjih 450 godina u medicini zabilježeno je čak do 350 ovakvih slučajeva. Djevojka 28 godina po imenu Aboutalib Zahra bila je izmštena u bolnicu 1956 godine i poslije samo par dana trebala je da uradi zahvat to jest carski rez.

 

Ona se je jako uplašila i strahovala mislila je da će umrijeti pri takvom porođaju pa je pobjegla iz bolnice. Jednostavno je nestala, a poslije 55 godina vratila se u istu ustanovu gdje je odlučila da se porodi i na kraju je rodila bebu moja je nalikovala na mumiju.

Ovaj slučaj naziva se porođaj kemene bebe. Jako je rijetko da se ovo desi ali to javlja kada fetus premine prilikom abdominalne trudnoće.

 

(BalkansPress / Supersavjeti.info)

Scroll to top