BalkansPress

Dobro došli!

Anoreksična petogodišnjakinja Ljubov ne ume ni da govori, ogrlica joj je urasla u vrat. Prebačena je na intenzivnu negu.

MOSKVA - Policija u specijalnim zaštitnim odelima spasla je polugolu petogodišnju devojčicu koja je živela u jednom stanu punom đubreta u prestonici Rusije.

 

Devojčica čije je ime Ljubov (Ljubav) bila je bolesna i dehidrirana, nije umela da govori i bukvalno je bila do guše u đubretu.

Đubrište... Stan je bio prepun otpadaka i bubašvaba

 *ĐUBRIŠTE... STAN JE BIO PREPUN OTPADAKA I BUBAŠVABA / FOTO: PROFIMEDIA

Izgladnela

Izgladnela devojčica je pronađena nekoliko dana nakon nestanka majke Irine Garaščenko (47). Portal Life.ru prenosi da su policajci morali da obuku specijalna zaštitna odela jer je stan bukvalno bio pretrpan đubretom i bubašvabama. Ogrlica koju je devojčica nosila gotovo je srasla s njenim vratom koliko joj se urezala.

 

PROČITAJTE: DEVOJČICA (9) POSLE SVAĐE SA MAMOM ZBOG MOBILNOG TELEFONA SE OBESILA

Stravično... Ogrlica joj je urasla u vrat

 *STRAVIČNO... OGRLICA JOJ JE URASLA U VRAT / FOTO: PROFIMEDIA

-Ona ne zna da govori, samo ispušta neke neartikulisane zvuke. Ponudili smo joj da pije vode i popila je dve litre odjednom - naveli su istražitelji.

Ruski mediji su devojčicu prozvali Mogli, po ugledu na dečaka koji je odrastao sa zverima, junaku "Knjige o džungli". Međutim, njoj društvo nisu pravili ni psi ni mačke.

 

-Đubre koje se raspada smrdelo je nesnosno. Umalo se nismo onesvestili od prizora koji smo zatekli u stanu i smrada. Devojčica je sedela pored prozora u kuhinji. Bila je skoro gola, na sebi je imala samo kapu i nekakvu iscepanu majicu. Plakala je. Hrane nije bilo i svuda su bile bubašvabe - rekao je jedan od komšija koji je prvi ušao u stan pre nego što je pozvao policiju.

Užasno... Kuhinja prepuna otpada

 *UŽASNO... KUHINJA PREPUNA OTPADA / FOTO: PROFIMEDIA

Majka lagala

Komšije navode da je majka Irina Garaščenko (47) pre pet godina došla s ćerkom i da je posle rekla da je devojčica otišla da živi kod babe. Otac devojčice je deportovan u Ukrajinu. Susedi navode i da je majka devojčice izgledala normalno, uvek je bila propisno obučena i tvrdila je da radi na održavanju čistoće u susednom stambenom bloku.

 

ZANEMARIVANJE I POKUŠAJ UBISTVA

Majka devojčice Irina Garaščenko (47) pojavila se u stanu nekoliko dana nakon što je policija odvela devojčicu i smestila je na lečenje. Komšije su pozvale policiju, koja je uhapsila majku monstruma. Veruje se da malena, otkad se rodila, nije izašla iz stana i nije imala nikakav kontakt s drugim ljudima osim s majkom. Protiv nje je podignuta optužnica za zanemarivanje deteta i pokušaj ubistva.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top