BalkansPress

Dobro došli!

Nakon još jednog razočaravajućeg rezultata naše fudbalske reprezentacije Nacionalna služba za zapošljavanje ponudila je igračima najbolje selekcije Srbije mogućnost prekvalifikacije za drugi posao.

Direktor NZS Milan Bosnić u izjavi za Njuz kaže da je očigledno da su loši rezultati naših fudbalera posledica činjenice da oni obavljaju posao za koji nisu kvalifikovani.

- Niko ne može da kaže da ti momci ne žele da rade jer oni uvek ispoštuju minimum procesa rada, odnosno zaduže opremu, pojave se na terenu na vreme, ne napuštaju ga ranije, osim u slučaju vanrednih okolnosti, ali očigledno je da nisu za taj posao i da ne mogu dobro da ga obave, a samim tim iluzorno je očekivati maksimalnu produktivnost – navodi Bosnić.

   

- Ima toliko deficitarnih zanimanja za koja mogu da se prekvalifikuju i koja sigurno mogu daleko bolje da obave od igranja za reprezentaciju. Ne krivim ja njih, teška su vremena, veliki broj ljudi svaštari, pa tako i oni. Neki od njih su u reprezentaciji završili i sticajem raznih okolnosti i sada nemaju gde. Ali srećom za sve njih, a i za nas, tu je mogućnost prekvalifikacije – ističe Bosnić. 

Direktor NZS napominje da ne želi bez testiranja da određuje koja su to adekvatna buduća zanimanja fudbalera, ali da mu se dva izbora sama nameću.

- Sudeći po tome koliko su svojim radom u stanju da iznerviaju naše građane imam utisak da su šalterski radnik ili političar idealna zanimanja za njih – zaključio je Bosnić.

*Ovaj tekst je šaljivog karaktera i nema za cilj da ikoga uvredi na verskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

(Izvor: njuz.net)

Scroll to top