BalkansPress

Dobro došli!

Ovaj brižni tata sažeo je u jedno pismo sve što nije u redu sa planetom i međuljudskim odnosima. On samo želi da njegovo dete bude srećno...

Draga...

Nedavno smo tvoja majka i ja tražili neke odgovore na Guglu. Počeli smo da unosimo pitanje u pretraživač i već na polovini, Gugl je izbacio listu najpopularnijih pretraživanja na tu temu. Na vrhu liste stajalo je "Kako da ga  držiš zainteresovanim?"

Zaprepastio sam se. Iščitao sam bezbroj članaka o tome kako da budeš seksi, kada da mu doneseš pivo, a kada sendvič i načine da učiniš da se oseti pametno i superiorno.

Razbesneo sam se.

 

Malena, nije, nikada neće biti i nikada nije bio tvoj posao "da ga držiš zainteresovanim:"

Malena, tvoj jedini zadatak je da, u dubini svoje duše, znaš da si ti vredna pažnje. Ako si svesna svojih vrednosti, bićeš atraktivna i poželjna u najboljem mogućem smislu. Privućićeš momka koji je sposoban da prepozna tvoje kvalitete i koji je sprman da svoje jedini život posveti tebi.

Malena, pričam ti o momku kog nije potrebno "držati zainteresovanim", zato što on zna da si ti interesantna:

Baš me briga da li on stavlja laktove na sto, zato što je njegov pogled fokusiran na to kako ti se nos nabora dok se smeješ i ne može da skine pogled sa njega.

Baš me briga što ne ume da igra golf, pa ne može da odigra partiju samnom, dokle god on prati svoje srce, a ono ga uvek odvede do tebe.

Baš me briga što je on snažan, dokle god ti on omogućava da jačaš snagu svog srca.

   

Ni malo ne marim za koga on glasa, dokle god se svakog jutra budi i bira tebe za posebno mesto u vašem domu i posebno mesto u njegovom srcu.

Ne zanima me ni boja njegovekože, dokle god platno vašeg zajedničkog života boji strpljenjem, žrtvom, ranjivošću i
nežnošću.

Nije mi važno u kojoj religije je odgajan, ovoj, onoj ili nijednoj, ako je odgajan da ceni život i ako mu je svaki trenutak života proveden sa tobom svetinja.

Na kraju, malena, ako naletiš na takvog čoveka, a on i ja nemamo ništa zajedničko, imaćemo zajedničku onu najvažniju stvar:

Tebe.

Na kraju krajeva, malena, jedino što treba da radiš da bi ga "držala zainteresovanim", je da budeš ti!

Tvoj večno zainteresovani momak,

Tata

Scroll to top