BalkansPress

Dobro došli!

Jednog dana nekom farmeru upadne magarac u bunar. Životinja je njakala i zapomagala, dok je farmer pokušavao da nađe rešenje šta treba činiti.

Konačno je odlučio. Pošto je magarac bio već star, a bunar je ionako trebalo zatrpati, nije bilo vredno truda da pokušava da magarca izbavi napolje, već je rešio da ga zatrpa unutra.

Pozvao je ceo komšiluk da mu u tome pomogne. Svi su dograbili lopate i počeli da zatrpavaju bunar. 

Magarac, shvativši šta se dešava, počeo je još više da njače i da neutešno plače. Nakon izvesnog vremena, na čuđenje svih, zaćutao je.

 

Farmer je ubacio još nekoliko lopata zemlje u bunar, a zatim pogledao dole. Ono što je video, zaprepastilo ga je. Magarac je činio nešto neverovatno. Kad god bi na njega sletela zemlja, on bi je otresao sa sebe i popeo se na nju.

Farmerove komšije su i dalje vredno nabacivale zemlju u bunar, a magarac ju je stresao sa sebe i sabijao pod svojim nogama. Kad se nakon nekog vremena pojavila njegova glava na otvoru bunara, svi su bili iznenađeni. Radostan što je jos uvek živ, veštim skokom, magarac je iskočio iz bunara i dao se u beg.

Naravoučenije:

Život će po tebi bacati ne samo zemlju, već svakakvo smeće. Umeće preživljavanja je da to skloniš sa sebe i da ga zgaziš, baciš pod noge.

Svaki problem koji se pojavi pred tobom predstavlja jedan stepenik. Hodaj polako, pažljivo stepenicama i ne preskači nijedan. Možeš se izvući i iz "nemogućih" situacija, ako nastaviš dalje i ako se nikada ne predaš!

Otresi sa sebe "bezizlazno" i hrabro zakorači na još jedan stepenik.

Scroll to top