BalkansPress

Dobro došli!

Majka koja je pre dve godine izgubila ćerkicu kada je na nju kolima naleteo starac od 88 godina, pokazala je neverovatnu snagu opraštanja.

 

Amanda i Ričard Hamfri (desno) i Luiz Grejs u crkvi
 

Amanda Hamfri iz Kanzas Sitija (Misuri) videla je svojim očima kada je automobil kojim je upravljao Luis Grejs pokosio njenu ćerku Otemn, koja je za nekoliko nedelja trebalo da napuni godinu dana.

 

Tokom ovogodišnje praznične službe u Baptističkoj crkvi Severnog Kanzas Sitija, Amanda je podsetila na tragediju i govorila o opraštanju, nakon čega se vratila na mesto i šokirala sve prisutne kada je zagrlila čoveka koji joj je ubio ćerku.

Prema pisanju lista “Kanzas siti star”, nesreća se desila septembra 2012, na parkingu ispred crkve. Starac je greškom zgazio na papučicu za gas i udario u  devojčicu, koja je bila s babom i dedom.

 

“Svakodnevno proživljavamo tragediju u našim mislima, to je naš krst”, objasnila je Amanda.
 

Ubrzo nakon što je primljena u bolnicu, devojčici je konstatovana smrt, a Amandi i njenoj suprugu Ričardu srušio se svet.

Već na sahrani, nedelju dana kasnije, Amanda je tražila da vidi Luisa. Zagrlila je očajnog čoveka i upitala ga da li on i njegova supruga žele da sednu pored njih.

“Htela sam da shvati da mu zaista opraštamo i da želimo da bude deo ovoga, da žali zajedno sa nama i da zna da je to u redu”, rekla je ona.

 

 
Luis i njegova supruga sa sinom Amande i Ričarda Hamfrisa

 

Amanda kaže da su njoj i njenom mužu molitve mnogo pomogle da prebrode gubitak, ali i rođenje sina Tomija, 12. avgusta 2013, koji je za njih bio pravi blagoslov.

Posle govora u crkvi, kojoj pripadaju i Luis i njegova supruga, Amanda je prišla Luisu i čak mu dozvolila da njihovog sina Tomija drži u krilu.

“Bez obzira na to da li želite da oprostite nekom zato što vam je uništio kola ili ukrao bicikl, obično unapred smišljatei kako ćete to uraditi”, rekla je ona. “Ali ponekad vam to samo dođe. Bog se umeša kada to najmanje očekujete. On nalazi način da utiče na naše misli, a da mi toga nismo ni svesni.”

 

(Izvor: Blic)

Scroll to top