BalkansPress

Dobro došli!

Lepota ima mnogo aspekata. Zahvalnost je jedan takav aspekt lepote. Osećate zahvalnost kada nemate osećaj nedostatka. Ne možete biti zahvalni i osećati nedostatak. Možda možete doživeti oboje, ali u različito vreme.

Kada osetite nedostatak, u nekom unutarnjem kutku započinje jadikovanje. Za one koji nemaju znanje o ovome, ne postoji način da se oslobode tog jadikovanja. Oni osećaju neki nedostatak i danas i sutra, neprestano osećaju kako nešto nedostaje. Tome nema kraja. Um više ne razmišlja jasno, niti funkcioniše ispravno.

Zato je Isus rekao: “Onima koji imaju daće se još više. A onima koji nemaju, čak će se uzeti i ono malo što imaju.” Ako ste zahvalni, više će stvari teći prema vama. A kad se žalite i gunđate, čak i ono malo radosti, mira ili ljubavi na koje ste naišli u ovom svetu, bit će izgubljeno.

 

To objašnjava zašto bake u Indiji imaju naviku govoriti: “Sve je puno.” Čak iako je nešto prazno, one nikada ne kažu: “Mi nemamo toga.” Oni govore: “Imamo puno ovoga.” Kad da se osećate ispunjenim u svom umu, ispunjenost uvek raste.

Neimaština je samo stav; to je smer u kojem se krećete. Sejete seme i ono raste. Ako samo sejete seme nedostatka, samo nedostatak će i rasti. Otvorite oči i osmotrite sve što ste dobili! U takvoj zahvalnosti sve raste, život raste.

Ljubav je na svom vrhuncu kada ne postoji potražnja, niti želje za njom. Ako želite biti u blizini nekoga, prvo počnite osećati da su već blizu vas. Kad god pitate ljude imaju li poverenja u vas, vi već sumnjate u njihovo poverenje. Nema kraja uveravanju nečije ljubavi prema vama, nečijeg poverenja u vas.

Zahvalnost dolazi sa znanjem. Znanje da vas Bog voli i brine za vas, to je razlog zašto je i stvorio ovaj divni svet. Budite zahvalni svemu što vam je Priroda darovala. Imajte veru da vas cela Kreacija voli. Kada imate veru, život postaje ispunjen.

Budite zahvalni i videćete kako sve teče prema vama.

 

(Izvor: atma.hr)

Scroll to top