BalkansPress

Dobro došli!

Devojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Odlučila je da kupi knjigu kako bi joj vreme brže prošlo. Uz knjigu kupila je i kutiju keksa.

Sela je u VIP čekaonicu kako je niko ne bi uznemiravao. Kraj nje je bila stolica sa keksom, a sa druge strane jedan gospodinkoji je čitao novine. Kada je ona počela da se služi keksom i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je da čita knjigu. U sebi je pomislila: ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila… Svaki put kada je ona uzimala jedan keks, čovek pored nje, ne obazirajući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok nije ostao samo jedan u kutiji i devojka pomisli: baš me zanima šta će sada da uradi.

 

Čovek uze poslednji i podeli ga na dva dela. Ovo je zaista previše, pomisli devojka, šokirana uzme svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kada se osećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sela je na mesto gde nije bilo nikoga kako bi izbegla neke druge neprijatne događaje. Zatvorila je knjigu i ubacila je u torbu. U tom trenutku, ugleda je kutiju keksa još uveknetaknutu. Postide se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sedio pored nje, ali koji je, bez ljutnje, nervoze ili prepotencije, podelio i svoj poslednji komad sa njom - totalno suprotno od nje, kojoj su bili povređeni ponos i osećanja.

Zaključak: Koliko smo puta u životu pojeli tuđi keks, a da to nikad nismo ili nećemo saznati?

Pre nego što dođeš do brzopletog zaključka i počneš da misliš loše, obrati pažnju na detalje. Vrlo često situacija nije onakva kako izgleda na prvi pogled.

U životu postoji 5 stvari koje se ne mogu vratiti:

- Kamen kada je bačen

- Reč nakon što je izrečena

- Mogućnost nakon što je izgubljena

- Vreme koje je prošlo

- Ljubav za koju se ne boriš.

Scroll to top